Steun Mensenrechten

Stop maatschappelijk geweld

26 september 2018 - Staking van vrachtwagenchauffeurs in 200 steden in Iran

Help ons

Arrestaties tijdens opstand in Iran

VN veroordeeld Iran voor 64e keer

Executie in sportstadion

Moeders van Laleh Park

Kinderen in gevangenis

VN veroordeeld iran voor 63e keer

Solidariteit met politieke gevangenen

20 jarige Alireza Tajiki werd opgehangen

 

Ter na gedachtenis aan de massamoord in de zomer van 1988 is er vanaf begin zomer 2016 in verschillende landen door Iraanse ballingen veel actie gevoerd.  
Op 20 augustus hebben Iraniërs in Den Haag een grote demonstratie gehouden om  aandacht te vragen voor de schendingen van de mensenrechten in Iran.
Het Iraanse regiem gaat door met terechtstellen en martelen. Het voert een absolute repressie uit en negeert steeds alle internationale normen  en waarden met betrekking tot de mensenrechten.
De massamoord in 1988 was een misdaad tegen de mensheid. "Alle moordpartijen die vanaf de eerste dag tot heden gepleegd zijn, zijn juridisch ongeldig en kunnen gerechtelijk vervolgd worden als misdaden tegen de mensheid.", zei Dr. Mohammad Maleki, de eerste rector van de universiteit  van Tehran na de revolutie van 1979,  in een interview met “ Al Arabie” op 6 augustus 2016 over massamoorden in Iran en dood straf.
Mohammad Maleki woont in Iran.

De Nederlands-Iraanse gemeenschap heeft er bij de Nederlandse regering op aangedrongen om de terechtstellingen in Iran te veroordelen en
om met bondgenoten op te treden en te pleiten voor een onmiddellijke stopzetting van de executies en de martelpraktijken, die in Iran aan de
 orde van de dag zijn.

 

opstand in Iran

Iraans Regime Executeert nog steeds Kinderen

Massamoord in 1988

Het Rapport van Mev. Jahangiri aan Algemene Vergadering van VN

Verschrikkelijke kinderhandel

Protest bij de graftombe van Cyrus

Protest in Iran

Barbaarse straf

Massa executie