Steun Mensenrechten

Stop maatschappelijk geweld

Iran Mini Rapport Januari 2019

Gezondheid van Brits-Iraanse vrouw in Iraanse gevangenis gaat achteruit
Het hoofd van de Thomson Reuters Stichting gaf maandag te kennen dat zij zich grote zorgen maakt over een gevangen genomen Brits-Iraanse vrouw die in hongerstaking is gegaan uit protest tegen haar behandeling in Iran. Villa zei: “Dit is wrede en langzame marteling, het volgende onrecht dat haar wordt aangedaan.”
• Iraans Regime executeert drie mannen in het openbaar

Lees meer...

Iran Zal Verder Geïsoleerd Raken en Meer Protesten Kennen in 2019

07 jan 2019 - Bij het begin van 2018 werd Iran overspoeld door protesten tegen het regime en de wereld keek toe. Deze protesten hielden het hele jaar en ook bij de start van 2019 aan, zij het met veel minder media aandacht.  
Deze voortdurende protestbeweging is de grootste sinds de opstand van 2009 en wellicht sinds de revolutie van 1979. Het regime is in zijn hart geraakt en dit brengt het land op de rand van enorme sociale veranderingen. Het is ook in de VS en het gehele Westen duidelijk geworden dat het Iraanse regime ongelooflijk kwetsbaar is op het binnenlandse front.

Lees meer...

Meer Iraanse Arbeiders in de Staalindustrie Gearresteerd tijdens de Tweede Nacht van Overvallen in Ahvaz

18 December 2018 - Demonstratie ter ondersteuning van de arbeiders tegenover het parlement van het Iraanse regime, eist hun vrijlating.
Onderdrukkende veiligheidstroepen van het regerende religieus fascisme in Iran hebben op maandag voor de tweede achtereenvolgende nacht  overvallen uitgevoerd in Ahvaz. De overvallen waren gericht op de huizen van arbeiders van de Iraanse Nationale Staalindustrie Groep (INSIG) en leidden tot de arrestatie van meer arbeiders. Tientallen arbeiders die op zondagavond en maandag waren gearresteerd, zitten nog gevangen.  Om arrestatie te voorkomen brengen veel arbeiders de nacht door buiten hun eigen huizen.

Lees meer...

Iran: Staking van de Arbeiders Houdt aan, Ondanks de Intimidatie van Larijani, Gestuurd door Khamenei

Op 26 november heeft Khamenei zijn handlanger Sadegh Larijani, het hoofd van de rechterlijke macht van het regime, naar het strijdtoneel gestuurd waar de stakingen en moedige demonstraties van de arbeiders van de Haft Tappeh suikerfabriek en de  Ahvaz Staalfabriek voortduren. Het regime is bevreesd voor het aanhouden en uitbreiden van de protesten en laat daarom zijn spierballen zien en intimideert de arbeiders dat zij hiervoor de rekening gaan betalen. "We moeten diegenen aanpakken die de orde in het land verstoren onder het mom van opkomen voor de eisen van de arbeiders”, aldus Larijani; “Arbeiders moeten niet toestaan dat hun eisen worden misbruikt door onze vijanden en dat er chaos wordt gecreëerd.”
Hij voegde er nog aan toe: “De eisen van de arbeiders zullen nooit worden ingewilligd door middel van onrust, crisis en acties tegen de openbare orde”. (Nieuwsagentschap IRNA , 26 november 2018).

Lees meer...

Ondanks Tegenmaatregelen Komt een Enorme Menigte vanuit Heel Iran Samen in Pasargad

29 Oktober 2018 - Veiligheidstroepen blokkeren straten, arresteren veel jonge mensen en nemen auto’s in beslag.
Ondanks onderdrukkende maatregelen van het regime van de mullahs, is een enorme menigte uit vele Iraanse steden en provincies op 29 Oktober samengekomen in Pasargad om Cyrus de Grote te herdenken. Op zondagavond en maandagochtend ontstonden grote files op de wegen naar Pasargad in de Provincie Fars.

Lees meer...

opstand in Iran

Iraans Regime Executeert nog steeds Kinderen

VN neemt 65ste Resolutie over Mensenrechten schendingen in Iran