Steun Mensenrechten

Stop maatschappelijk geweld

Hevige overstromingen in Iran.De revolutionaire gardes doen niets.

Grote demonstraties in Brussel, Berlijn, Washington en Stockholm ter solidariteit met opstand in Iran en politieke gevangenen

22 juli 2019 - Ballingen en mensenrechtenverdedigers op grote schaal gedemonstreerd voor een vrije Iran zonder dictatuur.
Bij de demonstraties werden toespraken gehouden door verscheidene mensenrechtendeskundigen en leden van het parlementen. Ze getuigden van hun solidariteit met de Iraanse bevolking, die sinds het einde van 2017, via toenemende protesten, democratie, sociale rechtvaardigheid en mensenrechten voor hun land opeisen. Ze veroordeelden het geweld en de onderdrukking, waarmee het regime in Teheran de burgerprotesten probeert te beteugelen.

      

      

Massaprotesten en Demonstraties in Iran vanwege Meerdere Misstanden

18 oktober 2017 - Momenteel rolt er in Iran een golf aan protesten en demonstraties over het land. Iraniërs grijpen alles aan om hun onvrede over de gang van zaken in vele situaties duidelijk te maken, maar ook om hun hekel aan het regime te uiten.
Hier een aantal voorbeelden van recente en doorlopende demonstraties  en stakingen.
Op woensdag 11 oktober jl. gingen na het vallen de avond inwoners van  Ahvaz (de hoofdstad van de provincie Khozestan in zuidwest Iran)de straat  op om te protesteren tegen een commerciële instelling verbonden met het regime. Deze instelling heeft het (spaar)geld van velen laten verdwijnen.


 Mensen die hun geld kwijt zijn voeren al enkele dagen een zitstaking bij het provinciehuis in Ahvaz. Toen ze op 11 oktober jl. de straat  op gingen kregen ze bijval van andere stadsgenoten en samen riepen ze leuzen tegen het regime en toonden ze zich strijdbaar tegen de onderdrukking door het regime.
In een andere zitstaking als protest tegen dezelfde praktijken van soortgelijke instellingen die onder andere aan Revolutionaire

Gardisten (IRGC) gelieerd zijn, gaan gedupeerden hun 26ste dag in.
 Gedupeerden van een instelling, Padiedeh genaamd, waar ze hun spaargeld aan kwijt zijn, verzamelen zich al vijf dagen bij het paleis  van justitie in Teheran. Op 12 oktober, de vijfde dag van hun staking, zijn ze in lijkwaden de straat op gegaan om zo uiting te geven  aan hun woede en onvrede.

Lees meer...

Twee minderjarigen in het geheim geëxecuteerd