Steun Mensenrechten

Stop maatschappelijk geweld

24 leden van het Europees Parlement hebben een dringende verklaring over de mensenrechten in Iran medeondertekend

24 leden van het Europees Parlement hebben een verklaring op initiatief van de Europarlementaire groep Vrienden van een Vrij Iran (FOFI) mede ondertekend. De verklaring gaat over de alarmerende mensenrechten situatie in Iran, na de recente sterke stijging van het aantal executies en massale arrestaties in het hele land sinds december 2020. De ondertekenaars roepen ook op tot de directe vrijlating van politieke gevangene Saeid Sangar.

Lees meer...

Armoede en Ellende Index van Iran Groeit Snel vanwege Mismanagement van het Regime

Het economisch mismanagement van het regime en geïnstitutionaliseerde corruptie hebben de economie van Iran verwoest, waardoor steeds meer Iraniërs het moeras van armoede en ellende worden ingeduwd.
Volgens een nieuw rapport van het Parlementair Onderzoekscentrum hebben negatieve economische groei en stijgende inflatie in de laatste 10 jaar geleid tot een waardedaling van de nationale munt en een sterke afname van de koopkracht onder de bevolking.
Deze factoren verklaren wat de staatsgeleide krant Mardom Salari afgelopen zaterdag beschreef als “teleurstellend en een indicatie van de kritieke economische situatie en levensomstandigheden van de bevolking.”

Lees meer...