Steun Mensenrechten

Stop maatschappelijk geweld

Hevige overstromingen in Iran.De revolutionaire gardes doen niets.

Iranese Politieke Gevangene, Moeder van een andere Politieke Gevangene, in Hongerstaking

23 Augustus 2019 - Een Iranese politieke gevangene, ook moeder van een andere politieke gevangene, is sinds een week in hongerstaking uit protest tegen haar eenzame opsluiting.
Farangis Mazloumi is in hongerstaking sinds 16 Augustus uit protest tegen haar eenzame opsluiting, terwijl zij in zeer slechte lichamelijke conditie is. Zij zit vast in afdeling 209 van de beruchte Evin gevangenis, waar vele politieke gevangenen vastzitten en een afschuwelijke behandeling moeten ondergaan. Het Iranese regime heeft haar ook onder druk gezet om een valse bekentenis te doen, een normale tactiek van de Iranese autoriteiten.

Lees meer...

Iran: Onderdrukking en Executie van Gevangenen

 6 Aug. 2019 – Rapporten tonen aan dat het religieuze regime van Iran de druk en het onheus bejegenen opvoert tegen politieke gevangen in de Gohardasht gevangenis (Rajaie-Shahr), ten westen van de hoofdstad Teheran.
Naar buiten gesmokkelde verslagen van binnen de gevangenis tonen aan dat gevangenisbewakers, soms met zo’n 30 tegelijk, elke middag tot ’s avonds laat gevangenishallen en cellen aanvallen, veelal vanaf 16.00 uur tot middernacht. Gevangenisbewakers vallen dan op wrede wijze gevangenen aan,verstoren hun slaap en smijten van alles in het rond terwijl zij de persoonlijke bezittingen van de gevangenen doorzoeken, kapot maken en vernietigen. Alle protesten en klachten worden op brute wijze beantwoord en de protesterende gevangene wordt in de isoleercel gezet.

Lees meer...

Grote Hongerstaking Begonnen in de Evin Gevangenis tegen Onrechtmatige Behandeling van Politieke Gevangenen.

25 juli 2019 - In een open brief met een oproep aan de bevolking van Iran om hun eisen te steunen, hebben 6 politieke gevangenen uit Afdeling 4 van de Evin Gevangenis in Teheran aangekondigd dat zij in hongerstaking zijn gegaan uit protest tegen de gerechtelijke behandeling van politieke gevangenen.
De brief zonder datum is op 14 juli 2019 op de officiële Facebook pagina van de gevangen zittende mensenrechten advocaat Nasrin Sotoudeh gezet.

Het volgende is een vertaling van de brief door het Centrum voor Mensenrechten in Iran (CHRI).

Lees meer...

Raheleh Ahmadi 40 dagen na de arrestatie van haar dochter ook gearresteerd.

11 Juli 2019 - Op woensdag 10 juli is Raheleh Ahmadi thuis door agenten gearresteerd en naar de Qarchak gevangenis overgebracht.
Raheleh Ahmadi is donderdag 11 juli beschuldigd van “propaganda tegen het regime”, “samenwerking met oppositie media” en “het aanmoedigen en veroorzaken van corruptie en prostitutie”. Na overgebracht te zijn naar de quarantaine afdeling van de Qarchak gevangenis in Varamin, is zij naar een onbekende plek gebracht.
Mevrouw Raheleh Ahmadi is de moeder van burgeractiviste Saba Kord Afshari, die 40 dagen geleden op 1 juni 2019 is gearresteerd en gevangen gezet in de quarantaine afdeling van de Qarchak gevangenis in Varamin. Op 2 juli 2019 is zij van daaruit naar een onbekende locatie overgebracht.

Lees meer...

Iran: Repressieve Maatregelen tegen Vrouwen Verscherpt

10 - 6 -2019 - Uit angst voor de verspreiding van burgerlijke opstanden en protesten en de groeiende rol van vrouwen hierin, heeft het onmenselijk regime van de mullahs meer onderdrukkende maatregen getroffen tegen vrouwen op basis van de door de mullahs zelf gemaakte voorwendselen zoals het niet dragen van de sluier.
Mohammad Abdullah Poor, het hoofd van de revolutionaire Garde (IRGC) in Guilan, kondigde een nieuwe onderdrukkende maatregel aan in de provincie door de formatie van een " Waarschuwingsgroep in woord en gebaar”, bestaande uit 2000 leden. Hij zei, "De kwestie van kuisheid en sluier is geen normale, maar een politieke en veiligheidszaak voor het land" (Quds Force Tasnim Nieuws Agentschap). Deze verklaringen geven duidelijk de angst van de leiders van het regime aan voor de rol die de vrouwen hebben in sociale protesten.

Lees meer...

Twee minderjarigen in het geheim geëxecuteerd