Meer dan 1000 Iraniërs hebben in New York geprotesteerd tegen de toespraak van Ahmadinejad in de VN-Algemene Vergadering dichtbij Dag Hammarskjold Plaza.
Demonstranten hielden Iraanse vlaggen en gele vlaggen dat de Parijs wonende oppositieleidster van de Nationale Raad van het Iraans Verzet Maryam Rajavi vertegenwoordigd, in hun handen.Zij zeiden dat 10.000-den aanhangers van het groep door het regime in Teheran geëxecuteerd zijn sinds 1979. In een rechtstreekse toespraak vanuit Parijs dat op een grote televisiescherm werd getoond zei Rajavi dat Ahmadinejad het Iraanse volk niet vertegenwoordigd.

Ze vroeg aan de Verenigde Naties in de Verenigde Staten om aan de kant van het Iraanse volk te staan. Ook vroeg ze om actie van VN en VS voor de meer dan 3000 Iraniërs in Kamp Ashraf dat recentelijk door de VN als vluchtelingen werden herkend. 47 vielen dood en 1000-den gewond tijdens twee aanvallen op het kamp.
“Er is geen twijfel vandaag dat de Verenigde Staten duidelijk zijn internationale verplichtingen betreffende Kamp Ashraf niet respecteerd,” zei Rajavi.
Verscheidene Amerikaanse politici waaronder Tom Ridge, John Bolton, Tom Tancredo en Rudy Giuliani, voormalig burgemeester van New York, hielden een toespraak.
Tom Tancredo zei: “Vorige jaar hoordden we de bizare en zotte toespraak van Moammar Gadhafi in de Algemene Vergadering van de VN. Dit jaar is ook het laatste jaar dat we het toespraak van Ahmadinejad in de VN-Vergadering zullen horen.”
Even verderop hielden ook andere Iraniërs die niet tot de Nationale Raad van het Iraans Verzet behoren protestacties tegen Ahmadinejad. Ook joden van New York hielden protesacties tegen het bezoek van Ahmadinejad.
Een groep dat in het campagne tegen Ahmadinejad zeer actief was is UANI (United Against Nuclear Iran) met verschillende grote reclameborden tegen Ahmadinejad over heel New York.