04-03-2015– Ondanks internationale oproepen om hun levens te sparen, hebben handlangers van het Iraanse regime in de vroege woensdagochtend  6 Soennitische politieke gevangenen opgehangen. Hamed Ahmadi, 33, Jahangrir and Jamshid Dehghani ( 2 broers van 28 en 29), Kamal Mowlaie 30, Seddiq Mohammadi, 28, en Hadi Hosseini 31, zijn verhangen in de Gohardasht gevangenis van de stad Karaj. De rechterlijke macht van het regime had de doodstraf geëist tegen deze Koerdische gevangenen op basis van het vage delict “vijandschap tegen God”. Het Iran onder de Mullah heerschappij blijft ‘s werelds hoogste doodstraf-voltrekker per hoofd van de bevolking.

Sinds het begin van Hassan Rouhani’s presidentschap zijn al rond 1300 gevangenen geëxecuteerd.
Amnesty International heeft op 3 Maart een oproep gedaan om de levens te sparen van de 6 Soennitische politieke gevangenen in hun dodencellen.
Hassiba Hadj Sahraoui, Deputy Director van Amnesty International voor het Midden Oosten en Noord Afrika, had een urgent appèl op de Iraanse autoriteiten gedaan om de executie van deze mannen te voorkomen en hun doodstraffen als gevolg van unfaire processen te vernietigen.
De 6 mannen maakten deel uit van een groep van 33 Soennieten die momenteel in Iran in de dodencel zitten.  Al deze mensen blijven bij hun standpunt doelwit te zijn geworden vanwege het praktiseren en uitdragen van hun geloof, zoals het deelnemen aan Soennitische religieuze seminars en het verspreiden van Soennitische religieuze teksten, aldus de verklaring.