8 dec 2015 – Theocratisch regime in Iran heeft uit angst voor studentenprotesten op de “ Dag van Student” op 7 dec. (16 Azaar) , diverse bijeenkomsten op universiteiten verboden, waarvan ook enkele lezingen van eigen gelederen. Hiermee wordt de onderdrukkingsregime op de universiteiten opgevoerd.
Het debat in de Chamran Universiteit in de stad Ahwaz(ZW Iran), dat over de komende zogenaamd ‘verkiezingen’ zal gaan is geannuleerd.
Evenals het debat in de universiteit Bu-Ali Sina (Avecina) in de stad Hamadan geannuleerd waar het over de gang van zaken in de universiteit zal gaan.
Binnengekomen berichten geven aan dat er tijdens de toespraak van Aref., betrokken bij de bende van Rafsanjani, gisteren op 6 december jl.
In Sharif Universiteit, aanwezige studenten boorden omhoog hebben gehouden waarop de vrijlating van de politieke gevangenen werd geëist.
Berichten uit Teheran melden dat de politie en milities van het regime (Basidj) rond het Plein van Revolutie op weg naar de Vrijheid straat (Khiabane Azadi) checkpoint opgezet.