In deze bijeenkomst op 26 Juni 2017 waren meer dan 600 diverse persoonlijkheden vanuit politieke, juridische signatuur en parlementariërs van verschillende politieke stromingen uit alle delen van de wereld aanwezig. Dit evenement vindt plaats één jaar nadat Rouhani als president van het regime in Iran naar voren is geschoven. Mevrouw Maryam Rayavi maakte de balans op van één jaar presidentschap van Rouhani.  Ze keek naar de beloftes en plannen van Rouhani op politiek, economisch en sociaal gebied. En vooral naar de toename van verschrikkelijke onderdrukking, executies en oorlogszuchtig gedrag van het regime in de regio.
Met het oog op de deadline van de nucleaire onderhandelingen somde mevrouw Rajavi de uitdagingen op die tijdens de onderhandelingen tussen Iran en 5+1 landen over het in toom houden van de nucleaire ambities van het regime aan de orde zijn.

Naast tientallen politieke leiders uit diverse landen waren er ook speciale afgevaardigden uit Syrië die namens hun delegatie de aanwezigen toespraken. Ook diverse internationale beroemdheden hebben via een geschreven of gesproken boodschap hun bijdrage geleverd.
Vertegenwoordigers van de Iraanse gemeenschappen uit diverse landen hebben ‘acte de présence’ gegeven om hun solidariteit te betuigen.
Organisatoren hebben stil gestaan ter nagedachtenis aan de martelaren voor een vrij Iran.  Er zijn boodschappen voorgelezen die door politieke gevangenen, die solidair zijn met het verzet vanuit de gevangenissen in Iran naar de bijeenkomst waren verstuurd.
Het dagprogramma is gepresenteerd door mevrouw Linda Chaves, voormalig baas van de PR afdeling van The White House en Francis Townsend, adviseur van de president voor binnenlandse veiligheid en terrorisme (2004-2008).