15 maart 2018 – De protesten van duizenden wanhopige boeren uit de steden Varzaneh, Sarshiadoran,Ejiyeh e.a. plaatsen namen in omvang toe op vrijdag ,gesteund door de bevolking van Isfahan.
Een grote menigte verzamelde zich bij de Khajo brug om te protesteren tegen het beleid van de regering, waarmee zij de boeren het recht op watergebruik ontzegt,
en de catastrofale gevolgen die dit heeft t.a.v. het bestaan van landbouwers en veeboeren.
Vandaar vormden ze een stoet en liepen door de stad met de volgende slogans:”Dit is de dag van rouw” ;” het leven van de arbeider staat op het spel ” ;”Rouhani, leugenaar : waar is onze Zayandeh Rood”? ” Schande over U,Autoriteiten : treedt af! ”

Ook riepen ze “de boer is stervende , aalmoezen neem hij niet aan”,”We strijden, we sterven, ons water krijgen we terug!”
Ze droegen een groot spandoek met de tekst :Wij, boeren van oost – Isfahan, eisen ons rechtmatige wateraandeel op (volgens een duizend jaar oud recht).
We zetten ons leven daarvoor in.Tijdens de mars voegden deelnemers aan het protest zich onder de mensen bij het Vrijdaggebed-gebeuren.
Als antwoord op de onzin uitgekraamd door de preker keerden ze hem de rug toe, onderbraken zijn preek en riepen in koor :”Geef eerst aandacht aan onze problemen, geef opheldering en doe er iets aan! Dán pas kan het Vrijdaggebed beginnen” !
Toen een groep demonstranten zich ophield tegenover verslaggevers van Radio- en TV omroep van het regime scandeerden zij : “Onze schande is onze TV en Radio “!
Op 16 februari begonnen de protesten van de boeren uit Varzaneh,
en vanaf 28 februari hebben zij betogingen gehouden voor de het gouvernementsgebouw van Isfahan. En deze protesten breidden zich uit door de steun van de bevolking van Isfahan en de boeren in de oostelijke regio’s van Isfahan.