Dinsdag, 06 December 2016 -Spreekkoren van Studenten: “De Student sterft, maar accepteert geen vernedering”, “politieke gevangenen moeten vrij”
Ter gelegenheid van de Dag van de Student ( 6 December) hebben universiteitsstudenten in meerdere steden protestbijeenkomsten en demonstraties gehouden uit woede tegen het regiem van de mullahs.
In Tabriz, organiseerden de studenten een bijeenkomst tegenover de universiteit, ondanks de grootschalige aanwezigheid van de geheime dienst en agenten in uniform van het regiem. Zij riepen leuzen als: “Onze laatste boodschap aan het incompetente regiem: de vrijheidslievende natie komt in opstand!”

In Zahedan hieven studenten spreekkoren aan als “De student sterft, maar accepteert geen vernedering” en “politieke gevangenen moeten vrij”. Staatsofficials verhinderden de vrije toegang van de studenten om de opbouw van het studentenprotest te verhinderen.
Diezelfde dag interrumpeerden studenten van de “Tarbiat Modarres” Universiteit in Teheran herhaaldelijk de speech van Ma’soumeh Ebtekar, hoofd van het Milieudepartement van de regering van Rouhani en scandeerden: “Politieke gevangenen moeten vrij”. Uit protest tegen de vreselijke luchtverontreiniging in meerdere steden, toonden de studenten zuurstofcilinders aan Ma’soumeh Ebtekar.
Studenten van de Khajeh Nasir Universiteit in Teheran schreven op grote spandoeken die aan de muren van het amfitheater hingen: “De Universiteit is geen garnizoen, onze universiteit leeft” en “politieke gevangenen moeten vrij”.