18 oktober 2017 – Momenteel rolt er in Iran een golf aan protesten en demonstraties over het land. Iraniërs grijpen alles aan om hun onvrede over de gang van zaken in vele situaties duidelijk te maken, maar ook om hun hekel aan het regime te uiten.
Hier een aantal voorbeelden van recente en doorlopende demonstraties  en stakingen.
Op woensdag 11 oktober jl. gingen na het vallen de avond inwoners van  Ahvaz (de hoofdstad van de provincie Khozestan in zuidwest Iran)de straat  op om te protesteren tegen een commerciële instelling verbonden met het regime. Deze instelling heeft het (spaar)geld van velen laten verdwijnen.

Mensen die hun geld kwijt zijn voeren al enkele dagen een zitstaking bij het provinciehuis in Ahvaz. Toen ze op 11 oktober jl. de straat  op gingen kregen ze bijval van andere stadsgenoten en samen riepen ze leuzen tegen het regime en toonden ze zich strijdbaar tegen de onderdrukking door het regime.
In een andere zitstaking als protest tegen dezelfde praktijken van soortgelijke instellingen die onder andere aan Revolutionaire

Gardisten (IRGC) gelieerd zijn, gaan gedupeerden hun 26ste dag in.
Gedupeerden van een instelling, Padiedeh genaamd, waar ze hun spaargeld aan kwijt zijn, verzamelen zich al vijf dagen bij het paleis  van justitie in Teheran. Op 12 oktober, de vijfde dag van hun staking, zijn ze in lijkwaden de straat op gegaan om zo uiting te geven  aan hun woede en onvrede.

23 september jl.:  Studentendemonstratie in Ahvaz, vanwege het gebrek aan ruimte en faciliteiten voor hun onderwijs.
25 september jl.: Een gezamenlijke demonstratie van studenten , buschauffeurs, leraren  en arbeidersactivisten in solidariteit met studentendemonstraties.
2 oktober jl :Protestbijeenkomst van studenten en arbeiders bij het parlementsgebouw van het regime in Teheran ter ondersteuning  van politieke gevangene Sohail Arabi.
8 oktober jl:  Protestactie van medische studenten van de universiteit in Shahr-e Kord, vanwege de dood van een student die in de studenten slaapzaal door verstikking om het leven kwam.
8 oktober jl.: Studenten van de Technische Universiteit protesteerden  bij het kantoor van de president in Teheran, wegens het niet in dienst nemen van hen, ondanks toezeggingen.
–  Protestbijeenkomst in Shar-e Kord door gedupeerden van financiële instellingen.
–  Doorlopende protestbijeenkomst van basisschoolleraren bij het provinciehuis van de provincie Golestan.,
– protest van de basisschoolleraren in de stad Shahsawaar,
– Demonstratie van jongeren in Pooldokhtar in de provincie Lorestan, tegen het gebrek aan sportfaciliteiten.,
– protestbijeenkomst van alfabetiseringsleraren bij het Departement van Onderwijs in Ahvaz, in de provincie Khozestan.,
– Staking van de werknemers van het project van de Oude Ark in de stad Baam, een onderdeel van de Organisatie voor Cultureel Erfgoed, vanwege drie maanden achterstand in loonuitbetaling.,
–  protestbijeenkomst gedurende enkele dagen bij het provinciehuis, door de werknemers van de steenkolenmijn in AghDaarband-e Sarakhs.,
– protestbijeenkomst van leraren met een tijdelijk contract, die recht hebben op een vast contract, maar door de overheid in het ongewisse worden gelaten.