Vrijdag 23 Sep 2016 –  Iraanse dissidenten hebben in New York uitgebreid geprotesteerd tegen het aanstaande bezoek aan de VN van de President van het Iraanse regiem Hassan Rouhani, aldus Blasting News afgelopen Woensdag.
Volgens het VN rapport is het Iraanse regiem  een  “fanatieke aanhanger van het Assad regiem in Syrië en wordt Iran ook beschuldigd van  actieve betrokkenheid bij de voortdurende burgeroorlog in Jemen”.
“Duizenden betogers, de meeste Iraans-Amerikanen, zijn de straat opgegaan om tegen Rouhani te demonstreren en de relaties met buitenlandse regeringen, waaronder die van de VS en GB, blijven zeer gespannen. Verder hebben de Duitse regering en anderen Iran ook beschuldigd van  schendingen van het verdrag”, aldus hetzelfde rapport, dat ook stelt dat executies in Iran een stijgende lijn laten zien en dat onderdrukking  wijdverspreid blijft.

De NCRI claimt dat tenminste 2000 Iraniërs, waarvan velen minderjarig, onder Rouhani’s regiem zijn geëxecuteerd. Deze claim wordt bevestigd door rapporten van  Amnesty International, die jongstleden Juli stelden dat Iran in slechts 6 maanden tijd bijna 700 mensen heeft geëxecuteerd.
De demonstranten herdachten ook de massa executies van 1988 van Iraanse dissidenten. Naar verluidt zijn toen wel 30.000 mensen geëxecuteerd.”
“De Britse Eerste Minister Theresa May heeft bij de VN een ontmoeting gehad met Rouhani, waarbij een groot deel van het gesprek ging over de gevangenneming van Nazanin Zaghari-Ratcliffe, een Brits staatsburger die nog steeds in hechtenis zit.”