28 November 2019.- De laatste twee weken schudt Iran op zijn grondvesten door wijdverspreide protesten voor regime verandering. Op donderdag 28 November is de nationale opstand zijn 14de dag ingegaan.
In Teheran en vele andere steden gaan de protesten door, omdat het Iraanse volk is opgestaan tegen het regime in het hele land en in tenminste 180 steden. Hierbij zijn al tenminste 450 mensen gedood en meer dan 4000 gewond geraakt door toedoen van de onderdrukkende veiligheidstroepen van het regime. Berichten maken ook melding van meer dan 10.000 gearresteerde demonstranten.
Demonstranten eisen het vertrek van het Iraanse regime en wijzen naar de Hoogste Leider, Ali Khamenei, President Hassan Rouhani en de Revolutionaire Gardes (IRGC) als de bronnen van corruptie, economische en sociale problemen en een gebrek aan vrijheid en fundamentele rechten.
Highlights van de protesten in Iran:
Aantal steden in opstand: 180
Aantal martelaars: tenminste 450
Aantal gewonden: Meer dan 4.000
Aantal gevangenen: Meer dan 10.000

De dood van een verpleegster brengt het aantal gedode vrouwen in de protesten op 15
Een verpleegster genaamd Azar is naar verluidt gedood in Karaj. Zij werkte in een ziekenhuis van Karaj en had vier kinderen. Zij is in haar hoofd getroffen door geweervuur van de Revolutionaire Garde. Meer informatie is niet bekend.

14 jarige gedood in Teheran.
Nikta Esfandani is op 16 November 2019 op de Sattar Khan Avenue in haar hoofd getroffen door kogels van de veiligheidstroepen.