“ Een nacht van solidariteit met de dappere opstand van het Iraanse volk voor vrijheid “ Amsterdam De Dam – 7 oktober 2022

RED HET LEVEN VAN
opgepakte demonstranten

Steun mij
wees mijn stem
De stem van dappere vrouwen in IRAN

Stop geweld tegen vreedzame burgerprotesten in Iran
Al weken, na de dood van onschuldige Mahsa Amini op 16 september 2022, is het hele land in opstand gekomen. Na de revolutie in 1979, gaat het Iraanse volk, in het bijzonder vrouwen, gebukt onder zware repressie en onderdrukking door de religieuze dictatuur. Mahsa Amini was een van de miljoenen vouwen die dagelijks hun basisrechten worden geschonden. Geweld tegen de bevolking in alle hoeken en straten van Iran is aan de orde van de dag. De rek is eruit en er een vonkje voor voldoen was om de massale protesten op gang te brengen. Sindsdien roepen massamensen dagelijks om meer, gelijkheid en vrijheid.
Vrouwen lopen in deze protesten voorop en hebben een leidende rol. De nieuwe generatie heeft vandaag de dag niets te verliezen en zet alles op alles om zijn woede tegen dit dictatoriale regime te richten om het weg te krijgen.

Het barbaarse regime van Iran schiet met scherp op de vreedzame demonstranten. Daarvoor gebruiken ze helikopters en gepantserde voertuigen. Ruim 500 demonstranten zijn inmiddels gedood en het aantal loopt verder op. Meer dan 20.000 demonstranten zijn opgepakt en gevangen genomen waar de families over het lot van hun dierbaren nog altijd in onzekerheid leven. Met de recente ontwikkeling, van het brand in Evin gevangenis, is de angst en onzekerheid bij de families nog verder toegenomen.

HET IRAANSE VOLK ROEPT OM NOODZAKELIJK HULP, NU MEER DAN OOIT TEVOREN.

Met diverse publicaties en maatschappelijke conferenties vragen wij aandacht voor de slachtoffers van het regime in Iran. In samenwerking met de families eisen wij de vrijlating van jonge demonstranten die in gevangenis zitten. We proberen wij via de satelliet-kanalen, sociale media, internet of anderszins de wreedheden van het regime zoals de martelingen en hoge aantal executies wereldkundig te maken.
Op deze manier proberen wij het nieuws over het leed van Iraniërs onder de dictatuur onder de aandacht van de wereld te brengen.

( Meer dan 500 doden tijdens de vreedzame demonstraties door de troepen van de Revolutionaire Garde. Waaronder schoolkinderen van 12-16 jaar)

ONZE CAMPAGNE VOOR HET REDDEN VAN ALLE GEVANGENEN DIE VOOR VRIJHEID STRIJDEN KAN VELE LEVENS REDDEN. UW FINANCIELE STEUN HELPT ONSCHULDIGE VROUWEN MANNEN EN MINDERJARIGEN
Doodvonnissen en executies kunnen gestopt of uitgesteld worden.
Marteling en onmenselijke behandeling van de gevangenen door het Iraanse regime kan worden tegengehouden of verminderd.
Meer rechten voor vrouwen en beëindigen van onderdrukking van vrouwen

WIJ HEBBEN UW FINANCIËLE STEUN NODIG VOOR ONZE HELP AAN DE ONSCHULDIGE, MOEDIGE IRAANSE VROUWEN EN JEUGD
De Verenigde Naties, democratische regeringen en vele parlementen worden door de burgerbeweging en vele demonstraties over de hele wereld verzocht om de roep van Iraniërs voor vrijheid te respecteren. Zij vragen steun voor het tot stand brengen van een democratische regering die de rechten en vrijheid van alle burgers kan garanderen en geweld en repressie voorgoed tot het verleden laat behoren.
Stichting Steun Mensenrechten
Als een onafhankelijke, ideële organisatie voeren wij campagne voor de mensenrechten in Iran. Gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid zijn onze pijlers. Wij keuren elke vorm van discriminatie af.
Wij worden aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Donaties aan onze stichting zijn aftrekbaar voor de belasting.
U bent nodig
Uw steun is nodig om op te komen voor meer dan 20.000 mensen die zijn gearresteerd bij demonstraties in Iran
Doneer vandaag nog aan deze campagne
Uw donatie, hoe klein dan ook, is van harte welkom!
Steun ons met een eenmalige of maandelijkse donatie.
Online via iDEAL, PayPal (Donatie – Stichting Steun Mensenrechten) , of doe een overboeking op:

RABO Bank: NL68RABO0139241264
Steun de juridische activiteiten:
150 euro
Steun onze publicaties, media en bijeenkomsten: 450 euro

Steun onze media en bijeenkomsten: 600 euro

Stichting Steun Mensenrechten

* KvK 34309629 *

Laan van ‘s-Gravenmade 80

* 2495 AJ Den Haag *

Phone: 070-3470136 * 06-33651330 *
E: info@steunmensenrechten.nl