Geen nieuws over de status van Verishe
Verishe Moradi, ook bekend als ‘Ciwana Sine’, een burger van Sanandaj, politiek activist en verdediger van vrouwenrechten, is sinds juli 2023 ontvoerd door de Iraanse veiligheidsdiensten. Haar familie wordt in het ongewisse gelaten over haar situatie en verblijfplaats.

Volgens een goed geïnformeerde bron is Verishe Moradi tijdens haar detentie ernstig gemarteld, inclusief fysieke mishandelingen. Ondanks haar zware verwondingen is Verishe Moradi zonder enige medische zorg overgebracht naar een onbekende locatie.

De verdwijning van deze burger heeft de familie Moradi ernstig bezorgd gemaakt. Er is geen informatie beschikbaar over de redenen van haar arrestatie, de plaats van detentie of de aanklachten tegen haar. Door de gedwongen verdwijning van Verishe Moradi is zij beroofd van toegang tot juridische bijstand, en zij kan geen telefoongesprekken voeren of haar familie bezoeken.

Wij roepen de Speciale Rapporteur van de Verenigde Naties inzake de mensenrechtensituatie in Iran en andere mensenrechtenorganisaties op om dringende actie te ondernemen met betrekking tot de gedwongen verdwijning van Verishe Moradi.
Help alstublieft onze campagne.