Ik wil overleven! Nee tegen de executie

In het hart van Iran, waar de zon opkomt boven de hoop van miljoenen, heerst een schaduw van angst en wanhoop. Elke dag worden levens beëindigd in de naam van onrechtvaardigheid, waar executies de stemmen van de onschuldigen verstommen. Deze tragedie is niet alleen een statistiek; het zijn mensen met dromen, geliefden, en toekomstplannen die op brute wijze worden weggevaagd.
Onze stichting is opgericht met een heldere missie: deze onmenselijke praktijk een halt toe te roepen. Wij geloven in de kracht van samenhorigheid en de onverzettelijke menselijke geest. Dit levensreddende project heeft als doel een einde te maken aan de executies in Iran en de wereld wakker te schudden voor deze gruwelijke realiteit.
Stel je voor dat je in de schoenen staat van iemand die ten onrechte is veroordeeld. Iemand die geen kans heeft om zijn verhaal te vertellen, om gehoord te worden. Elk leven dat verloren gaat, is een onomkeerbaar verlies voor onze mensheid. Maar samen kunnen we deze cyclus van geweld doorbreken. Samen kunnen we een krachtige stem vormen tegen onrecht en de eis voor rechtvaardigheid laten weerklinken.
Met jouw steun kunnen we de boodschap verspreiden, bewustzijn creëren en een wereldwijd verzet tegen deze wrede praktijken opbouwen. Elke handtekening op een petitie, elke donatie en elke daad van solidariteit zijn essentieel. Jouw betrokkenheid kan levens redden en de hoop hernieuwen voor degenen die onderdrukt worden.
Wij vragen je om te staan voor de rechten van de mens, voor gerechtigheid en voor de toekomst. Laten we samen de schreeuw om vrijheid laten horen, laten we samen de levens redden die zo hard nodig zijn. Het is tijd om de ketenen van angst te verbreken en een toekomst te bouwen waarin ieder leven wordt gerespecteerd en gekoesterd.
Neem deel aan onze strijd. Jouw stem kan een verschil maken. Laten we samen de executies in Iran stoppen en een boodschap van hoop en rechtvaardigheid de wereld insturen. Samen kunnen we de koers van de geschiedenis veranderen en de onschuldigen beschermen.

In de recente golf van protesten in Iran zijn meer dan 30.000 demonstranten gearresteerd, waarbij minstens 2.000 met onmiddellijke executie worden bedreigd. De landelijke protesten tegen het fundamentalistische en vrouwonvriendelijke Mullah-regime duren voort sinds 16 september 2022, ondanks brute repressie. Het Iraanse volk, aangevoerd door vrouwen en jongeren, blijft dapper opkomen voor mensenrechten, de rechten van religieuze en etnische minderheden, en vrijheid voor alle Iraniërs.

Sinds het begin van de protesten in september 2022 heeft het Iraanse regime de onderdrukking opgevoerd, wat heeft geleid tot massale arrestaties en doodvonnissen. Het regime misbruikt de nieuwe crisis in het Midden-Oosten om een bloedbad aan te richten onder de Iraanse bevolking, in de hoop de groeiende burgerbeweging te onderdrukken. Veel jonge demonstranten worden nu met de dood bedreigd of zijn naar onbekende locaties gebracht, wat hun leven ernstig in gevaar brengt.
Internationale Campagnes Stichting steun mensenrechten heeft een internationale campagne gelanceerd met wake’s, bewustwordingscampagnes en oproepen aan hooggeplaatste mensenrechtenfunctionarissen om de executie en marteling van gevangengenomen demonstranten, vooral vrouwen en jongeren, te voorkomen.

“DEZE SCHOKKENDE MISDADEN MOETEN ZO SNEL MOGELIJK WORDEN GESTOPT!”
Een groot aantal gevangenen die al meer dan 10 jaar vastzitten, evenals honderden demonstranten in verschillende steden in Koerdistan en andere provincies van Iran, zijn onder verschillende voorwendselen gearresteerd en naar de beruchte Qezal Hesar-gevangenis in Karaj gebracht, waar de minimale vereisten voor hygiëne, voeding en menselijke huisvesting ontbreken. Dit regime executeerde meer dan 850 gevangenen in 2023.
Advocacy en Publieke Bewustwording
• Het houden van wake’s en openbare demonstraties om internationale aandacht te vestigen op het lot van Iraanse gevangenen.
• Samenwerken met wereldwijde mensenrechtenorganisaties om de oproep tot onmiddellijke actie tegen executies te versterken.
Juridische en Diplomatieke Inspanningen
• Het indienen van gedetailleerde rapporten en bewijzen bij de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties en de VN-Mensenrechtenraad.
• Continu lobbyen en diplomatieke inspanningen leveren om internationale en juridische druk uit te oefenen op het Iraanse regime.

Mohammad Javad Vafaei: De 27-jarige werd gearresteerd wegens deelname aan protesten in Mashhad en onderworpen aan 65 dagen fysieke en psychologische marteling. Een bokskampioen en leraar, Vafaei’s leven werd gered door internationale campagnes en veroordelingen door Nobelprijswinnaars en prominente figuren. We moeten blijven aandringen op internationale en juridische druk om de executieplannen van het Iraanse regime te stoppen. Voortdurende campagnes en publieke bewustwording zijn van vitaal belang om het regime te binden en levens te redden.

Succes: augustus 2024: Doodvonnis van Toomaj Salehi vernietigd
Dringende maatregelen voor Tomaj Salehi: Tomaj Salehi, een 33-jarige kunstenaar en politiek gevangene, een werktuigbouwkundig ingenieur en een beroemde rapper die bekend staat om zijn kritische liedjes over het regime, werd op 24 april ter dood veroordeeld. Maar met veel inspanningen en grote en internationale campagnes werd zijn doodvonnis ongedaan gemaakt

Sluit je aan bij onze strijd voor leven en rechtvaardigheid!

Help ons levens te redden in Iran, waar elke dag de onschuldigen het slachtoffer worden van wrede mensenrechtenschendingen. Jouw steun is van onschatbare waarde in onze dringende campagne om deze gruwelijke executies te stoppen. Samen kunnen we een krachtige stem zijn voor degenen die worden verstomd door angst en onrecht. Elke bijdrage en elke daad van betrokkenheid kan het verschil maken en een sprankje hoop brengen aan diegenen die het zo hard nodig hebben. Laat ons samen opstaan voor gerechtigheid en menselijkheid!
Stichting steun mensenrechten, Stop maatschappelijke geweld

ING: NL61INGB0005827555
K.v.K.: 34309629
E-mail: info@steunmensenrechten.nl
Tel: 070-3470136
Mobiel: 06-33651330
Laan van ‘s-Gravenmade 80
2495 AJ Den Haag