Het Duitse Solidariteitscomité voor een Vrij Iran, bestaande uit representanten van de federale en deelstaat parlementen, juristen en mensenrechten activisten, spreekt zijn solidariteit uit met de eisen van Iraanse politieke gevangenen die in hongerstaking zijn in de  Gohardasht Gevangenis.
In een verklaring gericht aan de gevangenen, zei de Voorzitter van dit Comité, Otto Bernhard: “Het regime in Teheran heeft alle internationale gevangenisnormen meedogenloos vertrapt. Het regime heeft geen enkel respect getoond voor de waarden van de internationale gemeenschap. Wij zullen jullie voortdurend steunen en waarderen de internationale ondersteuning en politici die maatregelen hebben genomen tegen de verslechterende  condities die jullie moeten ondergaan.  Wij vertrouwen erop dat vele leden van het Europese Parlement en van de nationale parlementen in de EU  onze verklaring ook zullen ondersteunen”.

Het Duitse Solidariteitscomité voor een Vrij Iran voegde hieraan toe: “Samen met jullie eisen wij een onderzoek naar de massamoord van 1988 op  politieke gevangenen door een onpartijdig internationaal orgaan, teneinde de daders van deze misdaad te vervolgen”.
“Jullie strijd tegen de verschrikkelijke omstandigheden en de methoden van bestraffing  is een heroïsche daad en heeft onze solidariteit een sterke impuls gegeven.”
“Ik wil jullie echter ook vragen je hongerstaking van 2 maanden te beëindigen. Wij zullen jullie faire eisen volledig blijven ondersteunen, omdat  we jullie nodig hebben. Wij hopen van harte dat jullie weer gezond zullen worden. We zijn er ten zeerste op gebrand naast jullie de strijd voort  te zetten ten behoeve van de vrijheid in jullie land, Iran.”