Januari 2016 – Aanval van onderdrukkingsmacht leidt tot lichamelijk letsel, verwondingen en arrestatie van een aantal demonstranten.
Duizenden inwoners van Shandiz (in de Provincie Khorassan Razavi in het Noord-Oosten van Iran) hebben op 31 December een protestmars gehouden tegen plunderende facties van het Iraanse regiem. De mensen protesteerden tegen het feit dat hun schaarse bezittingen – alles wat zij hebben als bewijs van levenslange ontberingen – waren gestolen door Padideh, een institutie gelieerd aan de overheid en eisten de teruggave van hun gestolen eigendommen.
Dit protest vond plaats ondanks het feit dat het Iraanse regiem een overmacht aan politie en M.E. in de regio op de been had gebracht, inclusief op het Taqiabad Plein, hiermee een klimaat van terreur creërend om de demonstratie te dwarsbomen.

Het gestaag groeiende aantal demonstranten trok op van het Taqiabad Plein naar het Dah-e-Day Plein, zich niets aantrekkend van de bedreigingen van de agenten van het regiem. Zij scandeerden leuzen als: “Vandaag is een dag van rouw en onze bestaanskansen zijn vervlogen”, “Dood aan de veiligheidsdiensten”, “wij buigen niet voor vernederingen”, “Incompetente gouverneur treed af, treed af”, “We hebben duizenden beloftes gehoord, maar geen actie gezien” en “Padideh leden hebben alleen maar leugens gehoord”.
Om de menigte te verspreiden viel de oproerpolitie aan, lichamelijk letsel en verwondingen veroorzakend , alsmede een aantal betogers arresterend die alleen maar meededen om hun geplunderde eigendommen terug te krijgen.
Khamenei en de leiders van het regiem, de commandanten van de Revolutionaire Gardes, de meeste ministers, gouverneurs en representanten vanKhamenei in verschillende delen van het land collaboreren in het plunderen en stelen van eigendommen van het volk of in het verkwanselen van de nationale rijkdom. Hierdoor blijft de grote meerderheid van het Iraanse volk achter in armoede, met inflatie en werkloosheid en zonder deelname in de nationale rijkdom.