Op woensdag 14 april 2021 startten gepensioneerden en ontslagen mensen de vierde protestronde in 22 steden verspreid over het hele land. Zij riepen op tot een boycot van de door het regime te organiseren presidentiële schijn-verkiezingen.

In Teheran, hielden de gepensioneerden en ontslagen mensen, waaronder veel vrouwen, een protestmars van het Parlement naar het Budget Departement, slogans roepend als: “Mensen sluit je aan, onze pijn is jullie pijn.”

Andere slogans waren: “Wij stemmen niet meer, wij zien nergens gerechtigheid; Alleen door de straat op te gaan, kunnen we onze rechten verkrijgen; Onze zakken zijn leeg, wij zijn de onderdrukking zat; Wij hebben genoeg van alle loze beloften, onze zakken zijn leeg; Wij gaan niet meer stemmen, we hebben genoeg leugens gehoord.”

Er vonden ook protesten plaats in Karaj, Khorramabad, Arak, Mashhad, Neyshabur, Kerman, Yazd, Qazvin, Kermanshah, Tabriz, Ahvaz, Bojnourd, Rasht, Behshahr, Shush, Shushtar, Boroujerd, Isfahan, Maku en in Shahrud buiten het Generaal Departement van Sociale Zekerheid.

In de meeste steden schermden de staatsveiligheidstroepen de demonstranten af om omstanders te verhinderen zich aan te sluiten. Ook verhinderden zij dat de demonstraties en protesten gefilmd konden worden.

 

Op dezelfde woensdag 14 april 2021 kwamen bedrogen beleggers, waaronder veel vrouwen, bijeen voor het Beursgebouw in Teheran en riepen slogans als “Dood aan Rouhani” en “Wij gaan niet stemmen, wij hebben geen gerechtigheid gezien.”

Bij een andere gebeurtenis, op maandag 12 april 2021, hield een groep jonge leraren een protestbijeenkomst voor het Parlementsgebouw van de mullahs. Zij protesteerden tegen hun lage salaris van 3 miljoen Tomans, waar de armoedegrens is gelegd bij 10 miljoen Tomans.

Demonstranten voor het Beursgebouw in Teheran.

Ontslagen Iraniërs in Mashhad.

Ontslagen Iraniërs in Karaj.

Jonge leraren voor het Parlementsgebouw van de mullahs in Teheran.

Lerarenprotest in Izeh, Khuzestan.