Publieke geseling van een jongeman
7 juli 2017 – Het inhumane regime van de mullahs heeft in 5 dagen tijd (1-6 Juli) 21 mensen opgehangen. Op 5 Juli zijn tenminste 7 gevangenen opgehangen in de Gohardasht gevangenis in Karaj. Onder de geëxecuteerden waren Omid Rostami, 28 jaar, en Abbas Yusefipur, die vóór de executie ernstig was mishandeld door de bewakers en in opdracht van de gevangenisdirecteur  Dariush Amiriyan naar het ziekenhuis was vervoerd. Een aantal gevangenen is geëxecuteerd op basis van bekentenissen die door marteling waren verkregen.
Ordetroepen hebben de samenscholing buiten de Gohardasht gevangenis aangevallen, die families van de geëxecuteerden hadden georganiseerd uit protest tegen de executie van hun kinderen en familieleden. Door in de lucht te schieten probeerden politieagenten de families van de slachtoffers te verspreiden.
Op 4 Juli zijn 6 gevangenen opgehangen. Twee van hen, 24 en 27 jaar, zijn publiekelijk geëxecuteerd in de Abshar Straat in Torbat-e-Heidarieh in de provincie Khorasan-e-Razavi. Omid Rajabi, de plaatsvervangend algemeen aanklager van Torbat-e-Heydarieh heeft gedreigd dat “de rechterlijke macht
voorzeker de vonnissen zal uitvoeren en anarchisten zonder tolerantie zal behandelen”. Een 24- jarige man is geëxecuteerd in de centrale gevangenis van Kerman, twee gedetineerden in de centrale gevangenis van Orumieh en nog een gevangene in de Qa’emshahr gevangenis.

Op 3 Juli zijn 4 gevangenen opgehangen in Isfahan en Zahedan. Op 2 Juli is een 38-jarige gehuwde man opgehangen in de centrale gevangenis van Zanjan.
Op 1 Juli zijn 3 gevangenen, waaronder een vrouw, opgehangen in de centrale gevangenis van Rasht.
Op 3 Juli, bij een ander incident, heeft een 30-jarige gevangene 74 zweepslagen gekregen in de Khayyam Straat in Malayer, Provincie Hamedan.
Khamenei, de hoogste leider van het mullahs’ regime, noemde ter verdediging van al deze repressie en misdaden, de leider van de rechterlijke macht van het regime, mullah Larijani, “een prominent persoon”, en prees “het belangrijke en waardevolle werk van de rechterlijke macht”. Mullah Larijani op zijn beurt, benoemde de schandelijke cijfers omtrent repressie, oppressie en de buitengewoon wrede straffen als “een poging de Islamitische mensenrechten te laten herleven”.
Zo lang als het kwalijke systeem van Velayat-e faqih aan de macht is, zal het volk van Iran niets anders dan oppressie, marteling of executie ondervinden.
Het Iraanse Verzet roept alle internationale mensenrechten organisaties op onmiddellijke en effectieve actie te ondernemen om de doodstraf in Iran te stoppen. Elke relatie met het religieus fascisme dat over Iran heerst, zou slechts mogelijk mogen zijn als de mensenrechten schendingen in Iran worden beëindigd.