19 mei 2017 – Na de vele frauduleuze maatregelen en geknoei met stemmen door het Iraanse regiem, dwingen nu gevangenis autoriteiten in het hele land de geïnterneerden te stemmen in deze schijnverkiezingen.
Peyman Khanzadeh, onderdirecteur van de Urmia Centrale Gevangenis in noordwest Iran, kondigde over de gevangenisluidsprekers aan dat verkiezingsdeelname voor alle geïnterneerden verplicht is en dat elke weigering hiertoe geen familiebezoek gedurende 3 maanden tot gevolg zal hebben. Hij oefende ook druk uit op de gevangenen zonder identificatiedocument hun families de noodzakelijke documenten naar de gevangenis te laten brengen.

Autoriteiten van de Diesel Abad gevangenis in Kermanshah, west Iran, hebben gevangenen die weigeren te stemmen gedreigd elk familiebezoek voor een maand op te schorten.
Op 17 Mei verklaarde Ali Asghar Jahangir, chef van de Iraanse organisatie van Gevangenissen: “Stembussen zullen in de gevangenissen worden geplaatst en geïnterneerden met ID documenten kunnen stemmen.” (Dagblad Hamshahri – 17 mei, 2017)