19 Mei 2017 – Als resultaat van de tussenkomst van de Revolutionaire Gardes van het Iraanse Regiem (IRGC), bleken verzoeken van de familie van een politieke gevangene vergeefs om hem over te plaatsen naar een ziekenhuis voor medische behandeling.
De overplaatsing zou slechts onder meerdere voorwaarden plaats kunnen vinden, waaronder begeleiding tijdens het behandelingsproces door IRGC soldaten van het hoofdkwartier Thar-allah, en medische zorg alleen in het Baghiatallah ziekenhuis dat is gelieerd aan de IRGC, zonder ziekenhuisbezoek van derden.
Omdat Mr. Arash Sadeghi deze voorwaarden heeft geweigerd, wordt zijn geval verder veronachtzaamd.
Volgens sommige rapporten is politieke gevangene Arash Sadeghi, die vastzit in Sectie 350 van de Evin gevangenis, in kritieke lichamelijke conditie. Na de weigering van Arash Sadeghi de voorwaarden van het Thar-allah hoofdkwartier te aanvaarden en de voortdurende verzoeken van zijn familie, citeerden gerechtelijke officials de IRGC als volgt: “Als Aresh Sadeghi de IRGC voorwaarden niet accepteert, zou hij alleen behandeld kunnen worden binnen de gevangenis.” Hij heeft echter meerdere fysieke problemen en de medische faciliteiten van de gevangenis zijn niet voldoende om deze op te lossen.Volgens een bron is Mr. Sadeghi zeer ernstig verzwakt door abdominale verklevingen en kan hij vast voedsel moeilijk verteren.
Enige tijd terug hebben gevangenisartsen proteïne serum voorgeschreven vanwege proteïne gebrek, maar omdat deze seruminjectie onder strikte condities moet worden gegeven, kon dit alleen maar gedaan worden in een ziekenhuis buiten de gevangenis.
Tot nu toe heeft de seruminjectie niet plaatsgevonden vanwege de nog hangende transfer kwestie.
Arash Sadeghi is voor het eerst, samen met andere studenten, gearresteerd door agenten van het Veiligheidsministerie tijdens een protest op 9 Juli 2009 voor de Alameh Tabatbai Universiteit van Teheran. Hij is vervolgens na 90 dagen op borgtocht vrijgelaten.
Deze mensenrechten activist is in Mei 2014 voor de tweede keer gearresteerd door de IRGC en is vrij gelaten op een borgtocht van 600 miljoen Tomans.
Tijdens zijn tijdelijke invrijheidstelling bestormden veiligheidstroepen zijn huis om hem opnieuw te arresteren, waarbij zijn moeder een hartaanval kreeg en korte tijd later overleed.

Mr. Sadeghi is wederom gearresteerd in Juni 2016 in de Evin gevangenis, teneinde zijn vonnis te ondergaan.
Vanaf November 2016 was hij 70 dagen in hongerstaking uit protest tegen de arrestatie en veroordeling van zijn vrouw Golrokh Ebrahimi Iraii.