20 februari 2018 – De protesten van de verschillende bevolkingslagen en mensen die er genoeg van hebben en niet in staat zijn in hun basisbehoeften en die van hun
familie te voorzien, gaan in meerdere steden gewoon door. Hieronder een overzicht van een aantal protesten op woensdag 14 februari:
1. Een groep specialisten van het Imam Reza Ziekenhuis in Lar in de provincie Fars protesteerden tegen het uitblijven van hun salarissen.
2. Arbeiders van de Urumieh staalfabriek verzamelden zich voor het provinciale gouverneurskantoor uit protest tegen het uitblijven van hun salarissen gedurende een heel jaar.
3. In Sirjan is een groep vrachtwagenchauffeurs en laders van de Gol Gohar mijn in staking gegaan uit protest tegen een verlaging van de vrachtprijs. Zij hebben de weg naar het industriële Gol Gohar mijncomplex geblokkeerd. Andere chauffeurs hebben hun vrachtwagens bij het zien van de staking stilgezet en zich bij de stakers gevoegd.
4. De arbeiders van de rietsuikerfabriek Haft Tapeh zijn in staking gegaan uit protest tegen achterstallig salaris.

5. Het personeel van het instituut Omran Ninava verzamelde zich voor het gouverneurskantoor van Sar-Pol Zahab om te protesteren tegen het uitblijven van hun werkloosheidsuitkering. Zij zijn hun baan kwijtgeraakt als gevolg van een aardbeving.
6. Contractarbeiders uit de Speciale Economische Zone verzamelden zich voor het gouverneurskantoor.
7. Vaste en tijdelijke arbeiders van het Cheshmeh Ali metrostation in Shahr-e Ray zijn bijeengekomen in protest tegen het uitblijven van betaling van hun vorderingen over acht maanden.
8. Het personeel van de gemeente Nazarabad (provincie Alborz) heeft het werk stilgelegd en is voor het gemeentehuis bijeengekomen uit protest tegen vijf maanden niet ontvangen van hun salaris en een achterstallige verzekeringsbetaling van een maand.
9. De arbeiders van het busbedrijf in Teheran en leden van het Sepidar Project 2 en 3 kwamen voor de 10de achtereenvolgende dag bijeen voor het gemeentehuis van Teheran in protest tegen het niet opleveren van de huizen waar ze 5 jaar geleden al voor betaald hadden. In 5 jaar tijd is slecht 45% van het project af en het project is dus slechts voor de helft opgeleverd.
10. In Kermanshah kwamen de mensen die beroofd zijn door de zogenaamde “Maktab Farsh, Glim en Gabeh ” instelling voor de derde dag bijeen buiten het gerechtsgebouw. Hun protestbijeenkomst was gelijktijdig met de strafzaak tegen het hoofd van de instelling. De betogers eisten hun ingelegde gelden terug. Mohammad Reza Moshiri, de eigenaar van de instelling, heeft 5 jaar geleden honderden miljoenen tomans van 23.000 mensen ontvreemd. Dit alles in samenwerking met regime officials in Teheran en Kermanshah, en onder invloed van uitvoerige regeringspropaganda.
11. Studenten en afgestudeerden van verspreid liggende technische scholen in Mashhad protesteerden tegen de goedkeuring door het regime om hen hun diploma’s en werkstatus af te nemen.

12. Een groep winkeliers in het Plasco gebouw kwam bijeen voor het parlement en gemeentehuis van het 12de district. Zij protesteerden tegen de weigering van dienaren van het regime het niet beschadigde deel van het gebouw te heropenen en hiermee hun eisen en problemen te negeren.
13. In Mashhad is een arme man, die zijn elektriciteitsrekening al 4 jaar niet kon betalen vanwege armoede en werkeloosheid, naar het gebouw van de centrale in district 2 Mashhad gegaan en heeft het kantoor van de directeur van het bedrijf in brand gestoken.
14. De afgelopen dagen zijn taxichauffeurs in het Andisheh district van Teheran en in de plaatsen Kerman en Qom in staking gegaan. In Kerman hebben boze chauffeurs het kantoor van het taxibedrijf van de overheid aangevallen en het interieur vernield.