Secretariaat van de Nationale Raad van Verzet van Iran. Op Maandag 23 November hebben agenten van de Inlichtingendienst (MOIS) op brute wijze families van martelaren en politieke gevangenen aangevallen op het Vanak Plein in Teheran, waarbij sommigen zijn gearresteerd en naar niet nader aangeduide locaties zijn overgebracht.
Deze maatregel ter verhindering van hun protestbijeenkomst was de tweede overval deze week door de onderdrukkende krachten tegen deze families. Nog maar twee dagen geleden hebben dezelfde krachten een vergadering van families van martelaren en politieke gevangenen overvallen tegenover de Evin gevangenis. Hierbij zijn tientallen mensen gearresteerd en overgebracht naar de Evin of Qerchak gevangenis in Varamin.

Mevrouw Seamin Ayvaz-zadeh (56), moeder van de politieke gevangene Omid Ali Shenas, is nu in hongerstaking. Zij is op 21November gearresteerd en samen met een aantal andere vrouwen overgebracht naar de Qerchak gevangenis in Varamin. Zij lijdt aan hoge bloeddruk en hartritme stoornissen.
Haar zoon, Omid Ali Shenas, is mishandeld door een handlanger genaamd Khazaii, een bewakingsofficier in de Evin gevangenis. Omid Ali Shenas is een politieke gevangene in afdeling 8 van de Evin. Hij is een hongerstaking begonnen uit protest tegen de aanval van MOIS agenten op de families van gevangenen en tegen de arrestatie van zijn moeder. Hij wordt al 14 maanden gevangen gehouden en verkeert in totale onzekerheid, waaronder het maar niet afkomen van een procesdatum.
Het Iraanse regiem zet brute onderdrukking in als het enige middel om de golf van volksprotesten en publieke afkeer te bestrijden.
Het Iraanse Verzet roept het Iraanse volk en in het bijzonder de strijdbare jeugd op, steun en solidariteit te tonen met de families van politieke gevangenen, met name degenen die in de afgelopen dagen zijn gearresteerd. Het Verzet spoort alle international mensenrechten organisaties aan om directe en effectieve actie te ondernemen om de in vrijheidstelling te verkrijgen van alle recentelijk gearresteerden.

Iran: Strijdkrachten van het Regiem vallen families van politieke gevangenen aan; hoog aantal arrestaties.