Woensdag 23 januari 2013 – NCRI – Het Iraanse regime heeft op zondagochtend, 20 januari 2013 Alireza Mafiha 20 en Mohammad-Ali Sarvari 23 ter dood veroordeeld vanwege Moharebeh (oorlog tegen God voeren) en “corruptie op aarde” en in het openbaar opgehangen. De twee jonge mannen waren beschuldigd van het stelen van 150 duizend Tomans (minder dan 35 euro) en het dragen van wapens. Hoewel de verdachten zich hebben verzet tegen het vonnis, heeft het regime zonder beroepsmogelijkheid de twee jonge gevangenen opgehangen. Het volgt daarmee eigen doelstellingen in het creëren van een sfeer van horror, angst, en absolute repressie. Het regime wil een openbare uiting van onvrede voorkomen, vooral omdat de presidentsverkiezingen van het regime nadert.

Volgens staatsmedia heeft de diefstal op 2 december plaatsgevonden. De twee jongeren werden op 15 december gearresteerd. Dat betekent dat het hele proces heeft geleid tot executies binnen slechts 6 weken. De zitting werd voorgezeten door een handlanger van het regime; rechter Salavati heeft een vreselijke reputatie vanwege executies en zou voor misdaden tegen de menselijkheid moeten worden berecht.

De vader van de eerste verdachte werd gedood tijdens de oorlog met Irak. Zijn moeder is een arme werkende vrouw. Hij pleegde deze misdaad om 4 miljoen tomans (1.000 euro) medische kosten van zijn moeder te betalen.
Twee andere verdachten in de zaak van 21 en 23 jaar werden respectievelijk tot 10 jaar in de gevangenis en 5 jaar ballingschap veroordeeld; ze waren beiden werkloos en afkomstig uit arme bevolkingsgroepen.
De executies van de twee jonge mannen beschuldigd van diefstal, oorlog tegen God, en corruptie op aarde vinden plaats tijdens een regime van de moellahs en leiders die drie decennia een oorlog tegen het volk van Iran hebben gevoerd. Zij zijn betrokken bij de vernietiging van de jonge generatie en de economische infrastructuur van het land.  De moellahs verzieken de Iraanse vaderland. Ze hebben zich aan iedere Iraanse burger opgedrongen en Iran in een grote gevangenis veranderd. Ze hebben door plundering de enorme rijkdom de resources van het land en het menselijk potentieel vernietigd. Zij hebben de mensen tot armoede gebracht. Alle afwijkingen in het land, met inbegrip van armoede, corruptie, diefstal en drugsverslavingen hebben geen andere oorzaak dan het moellahs regime in Iran. De enige manier om sociale problemen in Iran op te lossen is door het omverwerpen van het regime en het instellen van een democratie.