Zaterdag, 01 October 2016 — Masoud Alzahid heeft een artikel geschreven voor Al Arabiya waarin hij beschrijft hoe een militair themapark in Iran oorlog en geweld  propageert. Het themapark dat is geopend in Mashhad geeft kinderen toegang tot wapens. De lokale autoriteiten hebben het de naam gegeven van “park van de kinderen van de revolutie”.
Kinderen kunnen hier virtueel schieten op bewegende doelen die de vlaggen dragen van landen die Iran als vijand ziet, waaronder de V.S. en Israel.
De Iraanse website shahrvand-yar vraagt zich af: “Welke toekomst verwacht je voor deze achtjarige kinderen, die op deze leeftijd worden getraind  in het dragen en gebruiken van wapens. Wat denk je dat het doel is van dit drillen?

”Hamid Sadeqi, de park manager, zei dat zij kinderen proberen te trainen in “gezamenlijk intelligence werk voor oorlog en heilige land verdediging door middel van games en het uitoefenen van hun hobby’s”. Het park is ontworpen naar voorbeeld van Iraanse militaire terreinen uit de Iraans-Iraakse oorlog.
Alzahid maakt duidelijk dat kinderen virtueel op hun “vijanden” kunnen schieten en voegt toe: “De kinderen zijn in groepen verdeeld en elke groep heeft een militaire commandant, wiens orders zij moeten opvolgen. Hij leidt hen door verschillende ruimtes zoals de “revolutiekamer”
en de “Iraaks-Iraanse oorlogskamer”. Al spelend steken zij een virtueel mijnenveld met prikkel draad over en stuiten zij op een virtuele vijand.”
Duizenden kinderen zijn gedurende de Iraans-Iraakse oorlog door het Iraanse regiem gerekruteerd en vervolgens naar de oorlogsfronten gestuurd. Door militaire propaganda werden de kinderen aangemoedigd zich als vrijwilliger op te geven om vervolgens gedood of gevangen genomen te worden.
Teheran is er door internationale organisaties van beschuldigd Afghaanse kinderen te rekruteren om in Syrië te vechten.Alzahid benadrukt dat in 2015 een Zweeds radiostation berichtte dat Zweden en andere Europese landen Afghaanse kinderen op de vlucht en zonder  ouders hebben opgenomen. De meeste van deze kinderen kwamen uit Iran en waren het land ontvlucht uit vrees voor Syrië gerekruteerd te worden.
Alzahid stelt dat alleen al in 2015 11.000 Afghaanse kinderen vanuit Iran Zweden zijn binnengekomen.