NCRI – Donderdag, 08 October 2015 – Leraren hebben Donderdag overal in Iran gedemonstreerd tegen de fundamentalistische politiek van het Mullah regiem, gericht tegen Iraanse leerkrachten. Grote aantallen leraren in Tehran en andere steden namen deel aan protesten tegen het regiem, ondanks een overdreven streng optreden van de autoriteiten. Leraren veroordeelden de gevangenneming van hun collega’s en droegen protestborden met zich mee met teksten als “Gevangen genomen leraren moeten vrij” en “Leraren, sta op tegen discriminatie”. Naast de Iraanse hoofdstad werden demonstraties tegen het regiem gehouden voor locale kantoren van het ministerie van onderwijs of gouverneursgebouwen in Sanandaj, Marivan, Saqqez, Sardasht, Kermanshah, Isfahan, Shiraz, Hamedan, Mashhad, Torbat Heydarieh, Rasht, Sari, Ahwaz, Khorramshahr, Tabriz, Jiroft, Qom, Karaj, Qeer, Karzin, Bandar Gaz, Bandar Torkeman, Agha Ghola en Ali-Abad.

In Augustus had een afgevaardigde van het ministerie van onderwijs nog toegegeven dat er meer dan 1000 leraren in de gevangenis zitten. Mostafa Nasseri maakte dit schokkende getal bekend door de Organisatie van Staatsgevangenissen aan te halen. Eind Augustus ging ook een groep leraren uit de Provincie Gilan in protest tegenover de locale afdeling van het ministerie van onderwijs in de stad Rasht.
De Iraanse leerkrachten protesteerden tegen ongelijkheid, lage levensstandaarden en achterstallige lonen. Onder de demonstranten was een groot aantal vrouwelijke leerkrachten.