29 Oktober 2018 – Veiligheidstroepen blokkeren straten, arresteren veel jonge mensen en nemen auto’s in beslag.
Ondanks onderdrukkende maatregelen van het regime van de mullahs, is een enorme menigte uit vele Iraanse steden en provincies op 29 Oktober samengekomen in Pasargad om Cyrus de Grote te herdenken. Op zondagavond en maandagochtend ontstonden grote files op de wegen naar Pasargad in de Provincie Fars.

Uit vrees voor protesten hadden veiligheidstroepen van tevoren tegenmaatregelen genomen teneinde de herdenkingsbijeenkomst te verhinderen. Naast de politie en de geheime dienst waren de Revolutionaire Gardes in staat van paraatheid gebracht in de provincie Fars en nabijgelegen steden.
Vanaf zondagmiddag werden wegen naar Pasargad geblokkeerd en werden voertuigen uit andere provincies gedwongen terug te keren. Daarop gingen mensen te voet richting Pasargad via sluipwegen en bergpaden.
De politie van Pasargad had autopasjes aan de eigen inwoners uitgegeven, zonder welke niet in de stad gereden mocht worden. Een aantal mensen op weg naar Pasargad is gearresteerd en auto’s zijn in beslag genomen.
Ter voorkoming van een grote manifestatie hadden de Revolutionaire Gardes al twee weken van tevoren aangekondigd dat zij van 27 tot 30 Oktober grote oefeningen zouden houden in Zargan in de provincie Fars en zij hebben ziekenhuizen in Pasargad en de regio opgedragen zich voor te bereiden op een stroom aan gewonde mensen.