Na een forse verhoging brandstofprijzen op 15 november 2019 zijn Iraanse vokl massa de straat op gegaan .
Jonge opstandelingen de meeste staatsbanken als symbolen van plundering door het regime, in brand gestoken en een keten van avondwinkels, waarvan IRGC de eigenaar is, overgenomen.
Iraanse strijdkrachten van het regime staan duidelijk onder druk en kunnen het escalerende oproer in steden niet aan. Zij hebben gelieerde Afghaanse troepen, de Fatemiyoun genaamd, ingezet tegen de lokale bevolking. Deze door het regime opgezette strijdmacht vecht in Syriƫ ter vergroting van de Iraanse invloed.

Het regime van Iran heeft het internet in Iran afgesloten om te voorkomen dat nieuws over de nationale opstand en het dodelijk optreden van de Revolutionaire Garde de buitenwereld bereikt.

Op 24 november Mensenrechten activisten hebben bekend gemaakt dat het over Iran heersende religieus fascisme meer dan 300 demonstranten heeft gedood in meerdere steden van het land. Het aantal martelaren is echter veel hoger en het regime probeert de omvang van zijn verschrikkelijke misdaden te verhullen. De lichamen van vele martelaren zijn in grote getale uit de ziekenhuizen of van de straten weggehaald door de Islamitische Revolutionaire Gardes (IRGC) en andere onderdrukkende eenheden en naar onbekende plekken gebracht.
0p 30 november protesten in iran verspreiden zich over 191 steden. Het aantal martelaren zijn meer dan 1500 en aantal gewonden is de 4000 al gepasseerd en het aantal gearresteerde en vastgezette mensen, sinds het begin van de opstand en in een totaal van 191 steden, is al meer dan 12.000. De arrestatiegolf duurt voort en het nieuws en de statistieken blijven binnenkomen. De gevangenissen van Teheran, waaronder ook de Evin en Fashafooyeh gevangenis, worden overspoeld met gedetineerden en het ruimtegebrek is enorm. In sommige andere steden is de situatie nog slechter en worden gevangenen ondergebracht in gebouwen van de IRGC, de Staatsveiligheid (SSF) en de overheid.