21 dec 2019 – De Algemene Vergadering van de VN heeft een resolutie aanvaard, waarin de ernstige en systematische schendingen van de mensenrechten in Iran worden afgekeurd.
Na deze afkeuring moet de wereldgemeenschap effectieve maatregelen nemen teneinde de stijgende trend van mensenrechten schendingen en de voortdurende misdaden tegen de menselijkheid door het klerikale regime te stoppen.

Het stilzwijgen en de passiviteit tegenover de zeer vele misdaden in de laatste 40 jaar door het religieus fascisme dat heerst over Iran, heeft het regime aangemoedigd in het voortgaan in en intensiveren van misdaden tegen de menselijkheid. De massamoord op meer dan 1500 (jonge) mensen, de 4000 gewonden en de arrestatie van 12.000 mensen tijdens de nationale opstand in november, is een van de meest verschrikkelijke misdaden in de 21ste eeuw en kan zeker benoemd worden als misdaad tegen de menselijkheid.
We benadrukken dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de weerzinwekkende gruwelijkheden van november, de hoogste leider van het regime, de president en andere leiders, al langer betrokken zijn bij de misdaden van de heersende theocratie, waaronder de massamoord van 1988. Er moet een eind komen aan hun straffeloosheid. De Veiligheidsraad moet de misdaden van het regime, waaronder de massamoorden van 1988 en 2019, onderkennen als misdaden tegen de menselijkheid, zodat de verantwoordelijken voor het gerecht worden gebracht.
We benadrukken de noodzaak tot het instellen van een fact finding missie door de VN om de november massamoord te onderzoeken en om in Iran de gevangenissen en de gearresteerden te bezoeken. De heersende theocratie van Iran is de meest barbaarse en grootste misbruiker van mensenrechten ter wereld op dit moment. Het regime heeft de fundamentele rechten van de Iraanse natie met voeten getreden in alle politieke, sociale en economische aspecten en moet daarom uit de internationale gemeenschap gezet worden.