4 januari 2018 – In de afgelopen dagen in meer dan 60 steden in Iran hebben mensen demonstraties georganiseerd tegen regiem van Iran.
De demonstranten roepen uit:
Dood of Vrijheid, Dood aan khameniei dood aan Rohani, politieke gevangene vrijlaten, stop met  inmenging  in de landen van de regio en doe iets voor ons, nee tegen hoge prijzen, nee tegen armoede, “Nee tegen Hervormingsgezinden, Nee tegen Hardliners, Dit is het Einde van het Spel”, “Seyyed Ali (Khamenei), schande, laat de staat vrij”, “Dood aan de Dictator”.
Leden van de Revolutionaire Garde en Bassij, samen met agenten in burger, zijn gesignaleerd toen ze uit angst op de vlucht sloegen.
Niemand kreeg toestemming om de gebeurtenissen te filmen en mobieltjes van burgers werden geconfisqueerd.
Troepen van het regime hebben de poorten van de Universiteit van Teheran gesloten en beletten de studenten om de campus te verlaten.

Als reactie daarop scanderen de studenten: “Khamenei, schande, verlaat de regering”, “Staatspolitie, schande, schande”, “Wij willen  geen onderdrukking door de staat of politie die zijn rol misbruikt”.
Anti-terreur eenheden, uitgerust met wapenstok, hebben de studenten aangevallen om de menigte uiteen te drijven, maar werden geconfronteerd  met serieuze weerstand van de studenten en waren gedwongen de plek te ontvluchten.
Ondanks de schandalige poging van het regime om in enkele steden tegendemonstraties te organiseren, is tot donderdag 4 januari de bevolking in verschillende steden weer de straat opgegaan.
Uit vrees dat de demonstratie in Teheran zich uitbreidt, heeft het regime van de moellahs een zwaar filter op het internet gezet.