Supporters celebrate-a-Stockholm-ruling

Na 92 rechtszittingen in Stockholm in de loop van 33 maanden werd de voormalige ambtenaar van het Iraanse regime, Hamid Noury, veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor het begaan van ernstige misdaden tegen het internationale recht en moord tijdens de massamoord in de zomer van 1988 op meer dan 30.000 politieke gevangenen in het hele land. De meeste slachtoffers waren leden en aanhangers van de Iraanse oppositie.
Tijdens het 33 maanden durende proces werd door vrijheidslievende Iraniërs en families van slachtoffers van het bloedbad van 1988 geprotesteerd.
Tijdens het proces tegen Hamid Noury hebben vele overlevenden, getuigen en familieleden van de slachtoffers van het bloedbad van 1988 schrijnende getuigenissen afgelegd over de gruweldaden die in de Iraanse gevangenissen zijn begaan.
In de uitspraak van de rechtbank wordt benadrukt dat de voormalige opperste leider van het Iraanse regime, Ruhollah Khomeini, heeft bevolen dat MEK-leden/aanhangers die bij hun standpunt en politieke overtuiging blijven, moeten worden geëxecuteerd en dat deze zaak betrekking heeft op de executie van MEK-leden/aanhangers van het bloedbad van 1988 en van een aantal marxistische gevangenen.