Over heel Iran zijn almaar aangroeiende protesten uitgebroken van mensen die de overheidsambtenaren leugenaars noemden omdat die drie dagen lang ontkenden verantwoordelijk te zijn voor het neerschieten van een Oekraïens passagiersvliegtuig.
Terwijl de protesten op straat door blijven gaan om het neergeschoten vliegtuig lieten de Iraanse autoriteiten een waarschuwing horen om hiermee op te houden.
De protesten braken uit nadat het Iraanse leger afgelopen zaterdag liet weten een Oekraïens passagiersvliegtuig onopzettelijk te hebben neergeschoten vorige week., waarbij alle 176 inzittenden gedood werden.Dagenlang had men de eigen verantwoordelijkheid ontkend.
In Teheran zetten autoriteiten veiligheidstroepen in, leden van de Revolutionaire Garde op motor en veiligheidsagenten in burger.

Er werd ook melding gemaakt van een forse aanwezigheid van veiligheidsagenten op het Azadi Plein in Teheran.
Tientallen protesterenden zijn tot nu toe gearresteerd.

Mohammad Esmaili, student fotografie aan de Universiteit van Teheran, werd gearresteerd, tijdens de protesten in Iran.
Salah Gharibi student veeartsenijkunde aan de Razi Universiteit van Kermanshah, werd ook opgepakt bij de protesten.
Zijn toestand en verblijfplaats zijn onbekend.
Mohammad Amin Hosseini, student rechten aan de Gorgan Universiteit, werd gisteravond gedurende een protest gearresteerd.
Ook voor hem geldt: verblijfplaats onbekend.

Voorheen sloeg het Iraanse regime op brute wijze protesten door het hele land neer die op 16 november 2019 uitbraken na het verdrievoudigen van de benzineprijzen door het regime.
Minstens 1500 protesterenden werden toen gedood, ongeveer 4000 verwond en 12000 mensen opgepakt.