De rechtbank van Behbahan heeft een totaal van 109 jaar gevangenisstraf, 2.590 zweepslagen en 3.3 miljoen Tomans boete opgelegd aan 36 demonstranten, waaronder twee vrouwen, die tijdens de protesten van november 2019 in deze stad waren gearresteerd.
Behbahan was een van de centra van protest in de zuidwestelijke provincie Khuzestan.

Mevr. Roghieh Taherzadeh is opgedragen om 3.3 miljoen Tomans te betalen ter vervanging van 3 maanden gevangenisstraf. Zij is beschuldigd van belediging van agenten in functie.
Mevr. Maryam Payab is veroordeeld tot 1 jaar hechtenis en 74 zweepslagen op beschuldiging van “ het verstoren van de openbare orde”.
Een andere vrouw, die samen met 69 andere inwoners van Khorramabad, de hoofdstad van de provincie Lorestan in west Iran, op 16 november 2019 is gearresteerd, is Fatemeh Khoshrou.
Fatemeh Khoshrou, 32 jaar, is via email op 22 oktober 2020 op de hoogte gebracht van een gevangenisstraf van 1 jaar. De Eerste Afdeling van het Revolutionaire Hof van Khorramabad heeft haar op 5 oktober 2020 bij verstek veroordeeld. Zij is beschuldigd van “het leiden van rellen die de openbare orde hebben verstoord door deel te nemen aan illegale samenscholingen op 16 november 2019 en van het samenwerken met vijandige dissidente groeperingen door het opnemen en verzenden van filmbeelden van illegale samenkomsten naar enkele netwerkcontacten in Turkije.”
Mevr. Khoshrou is 18 dagen in verschillende detentiecentra in Khorramabad vastgehouden en vervolgens overgebracht naar Afdeling 209 van de Evin gevangenis. Na 34 dagen ondervraging is zij teruggestuurd naar de gevangenis van Khorramabad. Na 10 dagen is zij tijdelijk vrijgelaten op een borgtocht van 100 miljoen Tomans, totdat haar proces zal plaatsvinden en het vonnis zal worden uitgesproken.
Fatemeh Khoshrou is ernstig mishandeld in het detentie centrum van de IRGC veiligheidsdienst en onder druk gezet om op de televisie uitgezonden bekentenissen te doen.