12 April 2018 – Op woensdag 11 April hebben Iraanse boeren en mensen uit de omgeving een demonstratie gehouden in Isfahan in centraal Iran. Een moeder schreeuwde vanuit de demonstratie tegen watergebrek: “Totdat er weer water stroomt in de rivier, gaan wij niet naar huis terug”.
Lokale handelaren in het district Khorasgan waar Isfahan in ligt, zijn op woensdag in algemene staking gegaan ter ondersteuning van de protesterende boeren.
Het protest houdt verband met het omleiden van de rivier de Zayanderud in opdracht van de autoriteiten, wat de regionale landbouw te niet heeft gedaan.
De onderdrukkingsmacht van het regime heeft tevergeefs geprobeerd de menigte te verspreiden. De demonstranten schreeuwden beledigingen naar een politiecommandant die met een megafoon de mensen opriep het demonstratieterrein te verlaten.

Enkele slogans van de demonstraten waren:
“Bemoei je niet met Syrië, maar denk aan ons”.
“Vandaag is een dag van rouw”.
“Onze vijand staat hier en is niet Amerika”.
“Boeren zijn bereid te sterven, maar deze schande pikken we niet”.
Een ander protest tegen het regime vond op woensdag plaats in Ziar in centraal Iran, nadat een inwoner met de naam Ismael was gearresteerd door het regime ten tijde van het boerenprotest in het nabijgelegen Isfahan.
De demonstranten in Ziar hebben midden op straat autobanden in brand gestoken onder het roepen van slogans als: “Rechten van boeren zijn al 18 jaar lang met voeten getreden.”