In de afgelopen dagen hebben er meerdere aanvallen  op Iraanse vrouwen plaatsgevonden  door hen met bijtend zuur in het gezicht  te gooien.
Deze misdaden zijn door de georganiseerde bendes van het Iraanse regime, voornamelijk in Isfahan, uitgevoerd.
De aanleiding voor deze aanvallen zou zijn dat de vrouwen de door het regime opgelegde  kledingvoorschriften overtraden.
Tot nu toe zijn er door deze barbaarse daad zeker 15 slachtoffers gevallen, waarvan er 6 in een ziekenhuis in Isfahan zijn opgenomen.
Een jong meisje is hierbij helaas om het leven gekomen. Deze barbaarse misdaad beperkt zich niet alleen tot Isfahan.  Volgens de adjunct politie in Teheran zijn er de afgelopen dagen soortgelijke aanvallen in Teheran geregistreerd.

Deze verschrikkelijke misdaden op vrouwen en meisjes vonden plaats na waarschuwingen door regeringsfunctionarissen, door diverse imams tijdens het vrijdags  gebed in diverse steden en door opperste leider Khamenei.
Tegelijkertijd werd in het parlement van de mullahs gediscussieerd over  de nieuwe kledingvoorschriften.

Het  gooien van bijtend zuur  over het gezicht van Iraanse vrouwen en meisjes  door agenten van het regime toont enerzijds de mate van onderdrukking aan, anderzijds de angst voor deze vrouwen met hun verzet tegen de tirannie van de mullahs. De wijd verspreide dimensie van het verzet onder de Iraanse burgers tegen de regerende mullahs heeft het regime tot deze laffe daad gedwongen en vrouwen tot doelwit gemaakt van deze onmenselijke daad.
Het regime probeert op deze manier het verzet de kop in te drukken en een sfeer van angst tot stand te brengen.

De Iraanse bevolking heeft woedend op deze misdaden gereageerd en woensdag 22 oktober zijn er demonstraties in de hoofdstad Teheran en in Isfahan geweest.
De demonstranten zijn naar de regeringsgebouwen getrokken en hebben daar geprotesteerd.