Dinsdag, 02 Augustus 2016 – Tenminste 25 gevangenen gedood in een massa-executie.
Het volgende is een rapport, gepubliceerd door de Britse krant Express, over de beestachtige massamoord vandaag op Soennitische gevangenen in Iran:                                                                                     *****************************************************************************************************************
The Express
“U bent te laat”: Hartverscheurend leed voor families die geen afscheid konden nemen vóór een massa-executie.
Families die zich voorbereidden op een laatste afscheid voordat een massa-executie zou plaatsvinden, werd door gevangenis officials verteld dat  zij te laat waren en dat hun geliefden al dood waren.
Door KATIE MANSFIEL
Gepubliceerd: 20:45, Dinsdag 2 Aug. 2016

Familieleden van gevangenen kregen vanochtend te horen dat ze voor de laatste keer op bezoek mochten, maar bij aankomst werd hun verteld dat  de gevangenen al opgehangen waren. In plaats van vaarwel te zeggen, werd hen gezegd de lichamen op te halen in het lijkenhuis.
De massa-executie door ophanging van tenminste 25 Soennitische gevangenen vond vanochtend plaats in de Gohardasht Gevangenis in Iran.
De Gohardasht Gevangenis heeft de nood toestand afgekondigd en naar verluidt heeft de executie eerder plaatsgevonden dan was aangekondigd om protesten te voorkomen.

De massa-executie is ten zeerste bekritiseerd door de Nationale Raad van Verzet in Iran (NCRI), die opkomt voor meer mensenrechten in de Islamitische Republiek.
Shahin Gobadi, van het Buitenlandse Zaken Comité van de NCRI, verklaarde: “Door het regiem is een al lange tijd bestaande precedent geschapen  door eerst gevangenen te executeren alvorens hun families hierover te informeren. Een verklaring hiervoor is dat het regiem bang is voor publiek verzet en protest van de families buiten de gevangenissen om de executies tegen te houden. Het is buitengewoon wreed dat geen enkele vader of moeder vaarwel heeft kunnen zeggen tegen hun geliefden.”
Sommige lichamen zijn in allerijl  begraven op de begraaf plaats Behesht-e Zahra.
Uren voor de executie zijn de gevangenen verplaatst door veiligheidstroepen en volgens medegevangenen waren hun handen en voeten geketend, hun  monden afgeplakt en waren er zakken over hun hoofden getrokken. Naar verluidt zijn zij voor de massa-executie naar een geheime plek gebracht.
Gevangenis autoriteiten hebben alle telefoon lijnen afgesloten en de overige gevangenen ten tijde van de moorden achter slot en grendel gezet.
Deze ophangingen vinden plaats in de periode van de 28ste herdenking van de executies in 1988 toen duizenden gevangenen zijn  geëxecuteerd in een serie van door de staat gesanctioneerde moorden die vijf maanden aanhield.

De namen van geëxecuteerden in willekeurige volgorde:
Shahram Ahmadi, 29

Kaveh Sharifi, 32

Arash Sharifi, 26

Mohammad Yavar Rahimi, 31

Mokhtar Rahimi, 33

Bahman Rahimi, 38

Kaveh Vaisi, 32

Behrouz Shahnazari, 31

Taleb Maleki, 31

Ahmad Nassiri, 35

Shahou Ebrahimi, 31

Pourya Mohammadi

Aalem Barmashti

Varya Ghaderifard

Keivan Momenifard

Idris Nemati

Farzad Honarjoo

Mohammad Gharibi

Keivan Karimi

Amjad Salehi

Omid Payvand

Ali Mojahedi

Hekmat Sharifi

Omar Abdollahi

Omid Mahmoudi.