De broers Afkari, van rechts naar links: Habib (27 jaar gevangenisstraf), Navid (tweevoudige executie) en Vahid (54 jaar gevangenisstraf)

Bahia Namjoo, de moeder van Navid Afkari, een 27 jarige Iraanse worstelaar die veroordeeld is tot “tweevoudige executie”, vertelde dat haar zoons zijn gemarteld teneinde tegen elkaar te getuigen en dat een van haar zoons twee maal heeft geprobeerd in de gevangenis zelfmoord te plegen. Hij heeft gezegd dat hij alleen maar een eerlijk proces wilde.
Mevr. Namjoo heeft ook bekend gemaakt dat naast haar drie zoons ook haar echtgenoot en een schoonzoon zijn gearresteerd.
Navid Afkari Sangari is tot een “dubbele doodstraf” veroordeeld vanwege zijn deelname aan de landelijke protesten in augustus 2018. Zijn broer Vahid Afkari Sangari is veroordeeld tot 54 jaar detentie en zijn andere broer Habib tot 27 jaar. Alle drie de broers zijn ook nog veroordeeld tot 74 zweepslagen.

Mevr. Namjoo stelt dat haar zoons onschuldig zijn en in een oneerlijk proces zonder enig bewijs zijn veroordeeld en vraagt om een eerlijk proces.
Volgens Mevr. Namjoo is haar zoon Habib drie maand na zijn huwelijk gearresteerd en is haar andere zoon Vahid zodanig gemarteld dat hij mogelijkerwijs tegen zijn broers heeft getuigd.
Vahid heeft lange tijd in een isoleercel gezeten en heeft “ondanks marteling en belastering” geen enkele bekentenis gedaan.
“Er is mij gedreigd met de arrestatie van de rest van mijn familie, reden waarom ik zelfmoord wilde plegen, zodat tenminste Navid ( de ter dood veroordeelde broer) zou kunnen overleven. Ik ben drie dagen in coma geweest in het Namazi Hospitaal en niemand keek naar mij om. Tijdens de martelingen trokken ze plastic zakken over mijn hoofd, hebben ze me met kettingen geslagen en urenlang met stokken op mijn voetzolen geslagen; daarna dwongen ze mij te gaan lopen. Ze dreigden mijn moeder en zussen te arresteren .”
Mensenrechten activisten in Iran zeggen dat de drie jonge gevangenen in levensgevaar verkeren.