14 Augustus 2020
In navolging van de landelijke stakingen door arbeiders in de Iraanse oliesector hebben vrouwengroeperingen en andere delen van de Iraanse samenleving op veel plaatsen in het land protesten gehouden. Recentelijk hebben Iraanse verpleegkundigen, leerkrachten, arbeiders en getroffen cliënten van corrupte financiële instellingen protestbijeenkomsten en stakingen gehouden in o.a. Teheran, Mashhad, Rasht, Urmia, Ahvaz, Shush, Yazd en Khomein.

Op 10 augustus 2020 hebben verpleegsters en andere gezondheidszorg medewerkers die zijn ingehuurd door private ondernemingen, een reeks protestacties gehouden in tenminste 7 provincies. Zij protesteerden voor de gouverneursgebouwen van de provincies Yazd, Khuzestan, Kerman, Lorestan, Razavi Khorasan, West Azerbaijan en de Centrale Provincie. Het salaris van deze medewerkers bedraagt tussen de 2 en 3 miljoen tomams, terwijl het officiële contractuele salaris tussen de 5 en 7 miljoen tomams ligt.
De wijdverspreide protesten zijn het gevolg van banenverlies ten tijde van de coronapandemie.
In de gezondheid- en onderwijssector hebben veel vrouwen aan de protesten deelgenomen.

Op 9 Augustus 2020 heeft een groep leerkrachten en opleiders van de Alfabetisme Beweging een protestbijeenkomst gehouden voor het parlementsgebouw van de mullahs in Teheran.
Deze leerkrachten zouden na twee jaar een officiële arbeidsovereenkomst met het Ministerie van Onderwijs krijgen. Zij stellen dat zij gediscrimineerd worden, omdat er nu een examen van hen geëist wordt om in aanmerking te komen voor officieel werk. Ook in Yazd heeft een groep leerkrachten een protestactie gehouden voor het Gouverneursgebouw van deze stad.
Het foute beleid van het religieuze regime en het onvermogen om ervaren leerkrachten onder contract te nemen, trekken een zware wissel op het bestaan van de werkers in deze sector, waarvan de helft vrouw is.