Een gevangene , beschuldigd van moord, op de leeftijd van 15 jaar ,bevindt zich na vijftien jaar gevangenschap, in een ziekenhuis, waar hij is opgenomen in een uiterst slechte toestand zowel lichamelijk als geestelijk.
Mohammad Reza Haddadi, thans 30 jaar oud werd op 15jarige leeftijd gedetineerd en vervolgens ter dood veroordeeld. Hij is opgenomen in het Namazi ziekenhuis in Shiraz om een darmoperatie te ondergaan.
Zijn advocaat die dit nieuws bevestigde,zei, dat Mohammad in een deplorabele fysieke én geestelijke gezondheidstoestand verkeert. Hij is al verscheidene keren opgenomen geweest om allerlei redenen zoals nier- en darmproblemen.. En nu is hij geopereerd.

Mohammad Reza’s vader vertelde “Die Deutsche Welle”, dat hij zich 30 januari rond het middaguur bij het ziekenhuis bevond . De gevangenisautoriteiten weigerden hem echter contact met zijn zoon te hebben.

Mohammad Reza Haddadi werd 17 maart 1988 geboren.
Augustus 2003 werd hij, 15 jaar oud, gearresteerd op beschuldiging van het plegen van een roofoverval met de dood tot gevolg.
Aanvankelijk , in een vooronderzoek en in een rechtszitting op 3 oktober 2003, bekende hij schuld in de aanklachten van roof en moord.
Op 7 november 2003 liet hij het Hof echter schriftelijk weten, dat hij NIET schuldig was :één van de verdachten had hem namelijk een groot geldbedrag beloofd , als hij de verantwoordelijkheid van de misdaad op zich nam. “Hij zou toch niet veroordeeld worden vanwege zijn jonge leeftijd” Hij schreef misleid te zijn door die andere verdachte.In feite had hij geen rol gespeeld bij het begaan van die misdaad.