14 April 2015 – NCRI – Vazallen van het Iraanse regiem in de centrale gevangenis van de stad Karaj –schiraz en isfahan hebben afgelopen Maandag en dinsdag 31 gevangenen opgehangen. De slachtoffers waren ter dood veroordeeld voor drugs gerelateerde overtredingen. De staats-media in Iran hebben dit bekend gemaakt zonder verdere informatie over de slachtoffers. De gevangenen in de Gohardasht en Centrale gevangenis in Karaj zijn op Zondag een protest begonnen om tientallen medegevangenen te redden, die ook op de dodenlijst staan. Gevangenen hebben de bewakers aangevallen met stenen en glasscherven en de openlucht zone bezet. De strijd met de bewakers ging de hele Zondag middag voort, waarbij de strijdkreet van de gevangenen was: “We laten ons niet door jullie vermoorden!”.

Ondertussen hadden familieleden zich verzameld voor het gerechtshof van Karaj met de leuze: ”We zullen jullie niet toestaan hen te executeren”.
(watch Heartbreaking cries of families of prisoners facing execution)
Dezelfde Zondag heeft het Iraanse Verzet opgeroepen tot onmiddellijke actie door de Veiligheids Raad, de VS Regering en de Europese Unie teneinde de stijgende trend in executies in Iran te stoppen. Ook heeft het Iraanse Verzet een beroep gedaan op Mensenrechten Organisaties voor een wereldwijde kampanje tegen mensenrechtenschendingen in Iran.