Op 29 Maart het dodental door het coronavirus is gestegen tot 13.600 in 232 steden in Iran. Het aantal slachtoffers is gestegen tot 235 in Ardabil, 1800 in Teheran, 1480 in Qom, 610 in Khuzestan, 360 in Lorestan, 220 in Zanjan en 90 in Kohgiluyeh en Boyer Ahmad.
Terwijl het Coronavirus dagelijks meer slachtoffers eist door de leugens, de incompetentie en het verheimelijken door het religieuze regime, verkondigde Hassan Rouhani vandaag schaamteloos: “Veiligheid is ons grondbeginsel. Al onze legereenheden, grensbewaking en politie zijn paraat; als de veiligheid al ondermijnd zou worden, zou dit geen enkele kans van slagen hebben.”

Volgens staatmedia heeft het hoofd van de Golestan Medische Universiteit gezegd dat sinds half Februari 284 verpleegkundigen, 43 artsen en 350 overig medisch personeel acute luchtwegklachten heeft, wat duidt op het coronavirus.
Medewerkers van het Baghiatallah ziekenhuis in Teheran zeggen dat er elke dag 20 to 30 mensen overlijden. In Qom stelde een dokter dat er duizenden besmette mensen zijn en dat de situatie per dag verslechtert. In Zanjan zeggen dokters dat alleen al in het Vali Asr ziekenhuis elke dag tenminste vijf mensen overlijden, maar dat dokters en medische staf niet de echte statistieken bekend mogen maken op straffe van ontslag.
Er is overal chaos binnen het regime. Parlementslid Mahmoud Sadeghi zei: “We zijn getuige van twee regeringen en zelfs geen regering in het land. We zijn getuige van de gevaarlijke situatie van een ontbrekende regering.” Hij merkte op dat de wijze van behandeling van de Medecins Sans Frontieres “een teken van wanorde in het landsbestuur is.”