NCRI – Tabriz, Iran, 16 Februari 2016 – In de aanloop naar de schijnverkiezingen in Iran heeft het religieuze regiem in Teheran de wrede, inhumane en vernederende publieke
bestraffingen opgevoerd, waaronder het laten paraderen van geblinddoekte en aan elkaar gebonden jonge mannen en jongens onder 18 jaar in gevangeniskleding.
De repressieve staatsveiligheidspolitie van het Iraanse regiem in de noordwestelijke stad Tabriz heeft afgelopen dinsdag op hardhandige wijze in een drukke straat vier mannen uit hun auto’s getrokken en heeft ze geblinddoekt en met hun handen aan elkaar gebonden door een menigte laten paraderen.
Een jonge man uit de groep die was beschuldigd van “ het aanbieden van waterpijpen en het uitbaten van een theehuis” bij hem thuis, schreeuwde al lopend hartverscheurend: “ Ik heb honger. Ik heb een gezin. Geef me een baan. Als ik een baan heb zal ik geen waterpijpen meer aanbieden.”

Op 10 Februari lieten veiligheidstroepen twee jonge Iraniërs door de Farhang Straat in de stad Sari paraderen. Zij verdienden hun geld met afval verzamelen en waren beschuldigd van het breken van de ruiten van een winkel.
Het religieuze regiem in Teheran vreest het uitbreken van publieke protesten door het Iraanse volk en in het bijzonder de jongeren die genoeg hebben van armoede, werkeloosheid en onderdrukking. Het regiem heeft de repressieve maatregelen verhard, waaronder de inhumane straf van het laten paraderen in de straten van jongemannen, om zo angst en terreur in de maatschappij te laten toenemen.
Het Iraanse Verzet spreekt zijn grote afschuw uit over de wrede, inhumane en vernederende straffen die in Iran worden opgelegd.
Het Iraanse Verzet roept mensenrechten organisaties op, in het bijzonder zij die zich bezighouden met kinder- en jongerenrechten, te komen tot effectieve maatregelen om deze wrede straffen in Iran te stoppen.

v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);}