NCRI –Woensdag, 18 May 2016 – Berichten uit Iran over enkele van de meest recente anti-regiem protesten.
Universiteitsstudenten protesteren in Yasuj
Yasuj (centraal Iran), 17 Mei – Een groep studenten van de Yasuj Universiteit hebben een sit-in gehouden nadat ze kakkerlakken in het eten van vrouwelijke studenten hadden aangetroffen. De betogers scandeerden: “Incompetente manager! Treed af! Treed af!”. Werknemers van de afdeling vliegtuigonderhoud van Iran Air houden een protestbijeenkomst in Teheran

Teheran, 15 Mei – Werknemers van de afdeling vliegtuigonderhoud van Iran Air hebben een protestbijeenkomst gehouden tegen de administratieve nefficiëntie voor het kantoor van hun organisatie op Mehrabad Airport. Op het eind van de bijeenkomst las de woordvoerder van de betoger.een gezamenlijke verklaring voor en wees erop dat ze doorgaan met hun protesten totdat hun eisen volledig zijn ingewilligd.

Kooplieden protesteren in Piranshahr
Piranshahr (noord-west Iran), 16 Mei – Kooplieden van de Piranshahr Bazar hebben geprotesteerd tegen recente repressieve maatregelen door  het regiem van de mullahs’, bedoeld om de verkoop van geïmporteerde kleren in de grensgebieden te blokkeren. Deze preventieve maatregelen  hebben de enige bron van bestaan drooggelegd van de handelaren en hen in een moeilijke situatie gebracht.

Woningzoekenden protesteren in Karaj
Karaj (noord-west van Teheran), 17 Mei – Ingeschrevenen bij het Mehr Woning Project in Pardis zijn in protest gekomen en eisen woningtoewijzingen.
De bijeenkomst was de grootste recente actie door woningzoekenden in deze regio.

Universiteitsstudenten protesteren in Teheran
Teheran, 17 Mei- Een  groep universiteitsstudenten zijn  in protest gegaan tegen de afbraak van universiteitsgebouwen om groene ruimtes op  het faculteitsterrein in te richten.

Arbeiders van de Chooka Manufacturing Company protesteren in Gilan
Gilan Provincie (noord Iran),17 Mei – Arbeiders van de Chooka Manufacturing Company protesteren in Gilan. De arbeiders hebben grote spandoeken opgehangen uit protest tegen de sluiting van hun fabriek.