Sedert de moellahs in 1979 aan de macht kwamen zijn er in Iran meer dan 120.000 mensen geëxecuteerd omdat ze zich verzetten tegen de tirannie. Tijdens de zomer van 1988 alleen al zijn er 30.000 politieke gevangenen geëxecuteerd omdat ze weigerden afstand te nemen van hun overtuigingen en zich niet aan het regime wilden onderwerpen. De overlevenden en de familieleden van het Iraanse verzet waren gedwongen om het land te ontvluchten. Ze hebben in Iraq Camp Ashraf gesticht, met de bouw waarvan in 1986 begonnen is. Camp Ashraf ligt op 65 kilometer van de Iraanse grens, ten noordoosten van Bagdad.
Gedurende 25 jaar verbleven daar de tegenstanders van de Iraanse religieuze dictatuur. In deze  periode werd het kamp omgebouwd tot een moderne stad, met een oppervlakte van 36 vierkante km. Het vormde een bastion van verzet, vergelijkbaar met wat de Fransen in Londen hadden tijdens de tweede wereldoorlog.

Na de massale opstand in Iran in juni 2009 werd Camp Ashraf  in opdracht van Iran tweemaal door Irakese troepen aangevallen, in juli 2009 en in april 2011.
Daarna begon de Irakese regering op aandrang van de moellahs in Iran de inwoners van Camp Ashraf onder dwang te verplaatsen naar een ander kamp.

De laatste aanval op ’t oude kamp Ashraf vond plaats op 11 september 2013. Op deze dag drongen speciale Iraanse eenheden ’t kamp binnen en executeerden in koelen bloede 52 weerloze vluchtelingen. Ze hadden ’t van tevoren met de Irakese veiligheidsdiensten die verantwoordelijk waren voor het beschermen van de kamp zo geregeld dat ze ongehinderd ’t kamp konden binnenkomen. Na de moordpartij zijn ze vertrokken met 7 gijzelaars.  De overlevenden werden overgebracht naar ’t nieuwe kamp, vlakbij ’t vliegveld van Bagdad.Het werd ironisch genoeg Camp Liberty  genoemd, want Camp Liberty doet veel meer denken aan een concentratiekamp. Het ontbreekt er aan de meest elementaire benodigdheden voor dagelijkse leven.
Camp Liberty is de laatste tijd veranderd in een vernietigingskamp. Bewoners sterven er als gevolg van medische blokkades, die door de Irakese regering opgelegd worden in opdracht van Iran. Door herhaalde mortier- en raketaanvallen zijn tientallen bewoners omgekomen en velen ernstig gewond geraakt. Op 29 oktober 2015 is Camp voor derde keer aangevallen. Tijdens deze aanval zijn 80 raketten afgevuurd, waarbij 24 inwoners omkwamen en 80 gewond zijn geraakt.
Deze aanvallen zijn uitgevoerd door groeperingen die connecties hebben met Teheran, dat heeft gedreigd in de toekomst meer van zulke aanvallen uit te voeren.
In veel landen is een grote internationale campagne gelanceerd om deze weerloze politieke vluchtelingen te verdedigen en te beschermen. Gerenommeerde personen zijn erbij betrokken. Verder heeft een groot aantal nationale parlementen alsmede het Europese parlement de aanvallen op Camp Liberty veroordeeld.
De V.N.,  die volgens internationale recht verantwoordelijk zijn voor dit dossier, hebben tot nu toe  geen serieuze stappen ondernomen om het probleem op te lossen.
We willen de bewoners van Camp Liberty graag helpen en hopen op uw steun.
•    Met behulp van advocaten en juristen willen we de bewoners naar een veilige plek overbrengen.
•    We willen de bewoners binnen het kamp medische hulp bieden.
•    En via diverse media informatie verspreiden
We hopen dat we op uw steun mogen rekenen.
Wanneer u een donatie wilt doen kunt u gebruik maken van onderstaande gegevens.

RaboBank    : NL68RABO0139241264

ING             : NL61INGB0005827555
Steun de mensenrechten in Iran & geef inwoners van Camp Liberty een nieuwe kans om te leven.