16 aug 2018 – De winkeliers van de schoenmakersbazaar in de winkelpromenades Vahid, Azam en Kamali langs de 15de Khordad Avenue in Teheran zijn op zondag 12 augustus hun tweede stakingsdag ingegaan.
De staking is zaterdag begonnen uit protest tegen de zeer hoge prijs van de grondstof voor de schoenenproductie. Winkeliers op de markten van Sepahsalar, Mousavi en Manouchehr Khani sloten zich aan bij de schoenmakers staking.

De winkeliers op deze markten betoogden op zondag en riepen: “Moedige marktlieden, steun ons, steun ons! Weg met de hoge kosten! Dood aan de dictator !”. De protesten gingen door ondanks het feit dat veiligheidsagenten de winkeliers onder grote druk zetten hun winkels niet te sluiten.
Tegelijkertijd demonstreerden 500 gepensioneerde arbeiders van de Naznakh en Farnakh spinnerijen in Qazvin voor het gouvernementsgebouw van Qazvin. Het regime weigert zelfs 10 jaar na hun pensionering hun loonaanspraken uit te betalen.
In Naghadeh hebben suikerbietentelers 4 dagen geleden de Azarqand fabriek bezet na de weigering van regeringsautoriteiten aan de betalingsclaims van de boeren te voldoen. Ze hebben op 8 augustus de fabriek overgenomen, de directie naar huis gestuurd en de productie stilgelegd uit protest tegen het al een jaar niet uitbetalen van hun financiële claims.