3 september 2018 – De Revolutionaire Rechtbank van Bushehr heeft een Christelijk echtpaar en 10 andere Iraanse Christenen tot 1 jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege “propageren tegen de staat en voor het Christendom.” De groep Christelijke bekeerlingen was op 7 April 2015 gearresteerd.
Het paar, Shapour Jozi en zijn vrouw Parastou Zarif, wordt beschuldigd van “gerichtheid op het Christendom.”
Het staatsrapport hierover voegt nog toe: “ De overheid gaat door met het intimideren, ondervragen en arresteren van Baha’is, Christenen (in het bijzonder bekeerlingen), Soennitische Moslims en andere religieuze minderheden en heeft Christelijke geloofspraktijken scherp gereguleerd om hiermee tot een verbod op bekeringsactiviteiten te komen.”

Youcef Nadarkhani en 3 bekeerlingen tot zware gevangenisstraffen veroordeeld.

Foto van Pastoor Youcef Nadarkhani en 3 bekeerlingen; ieder tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld.
Een Hof van Appèl heeft een eerdere veroordeling bekrachtigd van in totaal 40 jaren gevangenisstraf voor 4 Christenen vanwege “het uitdragen van het Christendom” en het houden van kerkdiensten thuis.
Pastoor Youcef Nadarkhani, Yasser Mossayebzadeh, Saheb Fadaie en Mohammad Reza Omidi werden op 2 Mei door hun advocaat op de hoogte gebracht van deze beslissing van het Hof. Nadarkhani en Omidi hebben ook 2 jaar binnenlandse verbanning gekregen in zuid Iran, ver van hun families in de noordelijke stad Rasht.