De wereldpers heeft melding gemaakt van de protesten in Behbahan op donderdagavond 16 juli, waarbij tenminste een jonge vrouw, Farzaneh Ansarifar, is gearresteerd. Persagentschap Reuters gaf het artikel over het incident de volgende kop mee: “Iraanse veiligheidstroepen schieten traangas granaten af om demonstranten te verspreiden”.
In het artikel schreef Reuters dat demonstranten in de zuidwestelijke stad Behbahan waren samengekomen en dat er veel troepen in andere steden paraat stonden. Video’s op sociale media, gepost vanuit Iran , tonen demonstranten die schreeuwden: “Vrees niet, vrees niet, we gaan hier samen voor”, en sommige demonstranten scandeerden leuzen tegen de politieke top. Video’s op Twitter toonden de aanwezigheid van een grote troepenmacht in meerdere steden , waaronder Teheran en Isfahan. Getuigen in Behbahan vertelden dat er meerdere arrestaties in de stad hebben plaatsgevonden.

Associated Press berichtte over de protesten in Behbahan onder deze kop: “Internet uitgeschakeld in Iraanse provincie bij het uiteendrijven van een demonstratie door de politie”. Het persbureau schreef vervolgens: “ De politie heeft demonstranten in het zuidwesten van Iran uiteen gedreven die protesteerden tegen de zieltogende economie van de Islamitische Republiek. Autoriteiten hebben het internet uitgeschakeld, zoals NetBlocks.org, een lobbygroep voor internet toegang, berichtte. Video’s toonden slogans van de demonstranten, bekend van andere protesten in het land van vorig jaar, zoals “Wees niet bang, samen staan we sterk, en Niet in Gaza, niet in Libanon, ik zal sterven voor Iran”

De Washington Post berichtte ook over de protesten in Behbahan en schreef o.a.: “Een video, gecontroleerd door Associated Press, toont tientallen mensen op een plein in Behbahan die schreeuwen: “Een Iraniër zal sterven, maar zal nooit vernedering dulden.”
ABC News wees naar aanleiding van de protesten in Behbahan op de onderdrukking ervan door de Staats Veiligheidstroepen. ABC schreef: “Behbahan’s politie chef, Kolonel Mohammad Azizi, is later geciteerd door de Iraanse website jamaran.news, bevestigend dat er een protestmanifestatie heeft plaatsgevonden op donderdagavond vanaf 21.00uur. Hij zei dat de politie de demonstranten die tegen de economische situatie protesteerden, hardhandig uiteen heeft gedreven.”
Newsweek Magazine berichtte over het protest in Behbahan te midden van de Covid-19 crisis: “Iraanse veiligheidstroepen proberen de nieuwe anti-overheidsprotesten in het land te onderdrukken, terwijl het regime worstelt met een serie geheimzinnige explosies….en de coronavirus pandemie. Video’s op sociale media vanuit Behbahan lieten demonstranten zien met slogans als “Vrees niet, vrees niet, samen staan we sterk”, en andere slogans tegen de hoogste officials van het regime, waaronder de Hoogste Leider Ali Khamenei, alsook tegen de Iraanse financiering van militante groepen in het Midden-Oosten.”