18 December 2018 – Demonstratie ter ondersteuning van de arbeiders tegenover het parlement van het Iraanse regime, eist hun vrijlating.
Onderdrukkende veiligheidstroepen van het regerende religieus fascisme in Iran hebben op maandag voor de tweede achtereenvolgende nacht overvallen uitgevoerd in Ahvaz. De overvallen waren gericht op de huizen van arbeiders van de Iraanse Nationale Staalindustrie Groep (INSIG) en leidden tot de arrestatie van meer arbeiders. Tientallen arbeiders die op zondagavond en maandag waren gearresteerd, zitten nog gevangen. Om arrestatie te voorkomen brengen veel arbeiders de nacht door buiten hun eigen huizen.

De arbeiders in de staalindustrie staken en protesteren al 39 dagen, ondanks de repressieve acties van het regime. Ze hebben aangekondigd dat zij doorgaan met de staking, totdat de laatste collega- arbeider is vrijgelaten.

Voor het Parlement van het regime in Teheran betoogden honderden gepensioneerde collega’s dinsdagochtend ter ondersteuning van de stakende arbeiders in Ahvaz. De betogers riepen leuzen als: “Van Ahvaz tot Teheran zitten arbeiders in de gevangenis; Vrijheid voor de arbeiders in de staalindustrie; Gevangen genomen arbeiders moeten vrij; Gevangen genomen leraren moeten vrij; De regering is misdadig en het parlement vindt het goed; Verzekerd zijn van vrijheid is ons recht; De vijand is hier, en is niet Amerika.”
De brute en massale arrestatie van arbeiders door het Iraanse regime duidt duidelijk op frustratie binnen het corrupte en criminele religieuze regime met de toenemende stakingen en protesten van de arbeiders. Het Iraanse Verzet roept het hele Iraanse volk op, en speciaal de arbeiders, jongeren en studenten, in opstand te komen ter ondersteuning van de stakende arbeiders en uit protest tegen hun arrestatie. Het Iraanse verzet roept ook alle internationale mensenrechten organisaties, vakbonden en arbeiderssyndicaten in meerdere landen op, de onmiddellijke vrijlating te eisen van de gearresteerde arbeiders in Iran.